Sport

Úszó-vb: Hosszú Katinka egy arannyal és egy ezüsttel kezdett Windsorban

Hosszú Katinka a keddi első versenynapon három számban állt rajthoz a windsori rövidpályás világbajnokságon.

A 27 éves úszónő 200 gyorson és 400 vegyesen is magabiztosan jutott be a fináléba, utóbbi számban ráadásul 4 másodpercet vert a második amerikai Ella Eastinre. 100 háton másodikként jutott középdöntőbe a háromszoros olimpiai bajnok.

A 200-as táv döntőjét magyar idő szerint szerdán hajnalban rendezték, az Iron Lady a 4-es pályáról csobbant a medencébe. Rögtön az első 100 méter után fél testhossznyi előnnyel haladt az élen, féltávnál világcsúcsrészidőn belül úszott.

Federica Pellegrini azonban megkezdte a felzárkózást, majd az utolsó hosszon lehajrázta a 27 éves magyar úszót. 1:51.73-as időt teljesített az olasz versenyző, Hosszú Katinka 1:52.28-al zárt, a harmadik a hazai közönség előtt versenyző Taylor Ruck lett.

Kevesebb, mint egy órával később (magyar idő szerint 1:30-kor) már a 400 vegyes döntőjében volt érdekelt az Iron Lady.

A szám világcsúcstartója pillangón nagyon bekezdett, az első 50 méter után fél másodperccel vezetett. A táv negyedénél már közel két másodperc volt Hosszú Katinka előnye. Háton sem lassított, 200 méter után már három testhosszal vezetett.

Mellen továbbra is lőtávolon belül volt a világcsúcsrészidő, az ellenfelek óriási hátrányban követték ekkor a 27 éves magyar úszónőt. Hosszú Katinka végül utcahosszal nyerte meg a 400 vegyes döntőjét, Ella Eastin lett a második, Madisyn Cox pedig a harmadik. A 27 éves magyar úszó így már hétszeres rövidpályás világbajnoknak vallhatja magát.

A férfiaknál Bernek Péter a harmadik helyen végzett a 400 méteres gyorsúszás döntőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik