Sport

Rögbi: az európai elitbe kerülés a cél

Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, reális esélye van annak, hogy a magyar férfi rögbi-válogatott bekerüljön Európa legjobb huszonkét csapata közé. Ehhez az kell, hogy a külföldön szereplő játékosok hazatérjenek.

A sportvezető elmondása szerint Európában negyven országban űzik a sportágat, az első és második vonalnak számító bajnokságokban tizenkét, az alattuk lévő divízió 1-es és divízió 2-es csoportokban tíz-tíz nemzet található. A divízió 2-ben szereplő magyar csapat legközelebb Észtországba utazik, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fogadja Dániát.

Hozzátette: az október 8-i mándoki rögbifesztivál megrendezésének célja, hogy intenzív kapcsolat alakuljon ki a hazai és a kárpátaljai, azon belül például az ungvári rögbi csapatokkal. Magyarországon 1000 és 2000 között van a rögbit játszó sportolók létszáma, a női együttes már az európai második vonalban játszik. Magyarország az ötcsapatos divízió 2-es bajnokságban északi csoportjában Dániával, Norvégiával, Észtországgal és Finnországgal szerepel egy csoportban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik