Sport

Hosszú Katinkának az európai szakaszgyőzelem plusz 14 millió forintot ért

A Chartres-ban, Berlinben és az elmúlt hétvégén Moszkvában is a legjobb összteljesítményt nyújtó Hosszú Katinka plusz 50 ezer dollárt (nagyjából 14 millió forint) is kiérdemelt azzal, hogy a rövidpályás úszó világkupa első etapját, a három állomásból álló európai szakaszt megnyerte.

A Rióban háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség által összesen több mint két millió dollárral dotált, kilenc viadal alkotta sorozatban eddig remekelt: a franciaországi, a németországi és az oroszországi versenyen is a legtöbb pontot gyűjtötte úgy, hogy mindhárom helyszínen hét számban végzett az élen.

A dobogós helyezéseket és világcsúcsokat minden vk-állomáson díjazó szisztémának köszönhetően Hosszú toronymagasan vezeti a ponttáblázatot, s a pénzdíjak listáját is, amelyen a moszkvai szakaszgyőzelemért járó 50 ezerrel együtt immár 91 és fél ezer dollárral áll az élen.

Hosszú Katinka 2012 óta minden évben a legjobbnak bizonyult összesítésben is, amiért eleve 100 ezer dolláros különprémium jár, és a FINA beszámolója külön kitér rá, hogy már most is olyan tetemes az előnye, hogy sorozatban ötödször is ő végezhet az első helyen.

A három állomást követő FINA-lajstromban további két magyar neve bukkan még fel: a nőknél a 8000 dollárral Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik, a férfiaknál pedig 27. eddigi 1000 dolláros keresményével a csak egy viadalon indult Mészáros Márk.

A férfimezőny éllovasa a világcsúcsokat is úszott orosz Vlagyimir Morozov 88 500 dollárral.

A 25 méteres medencében zajló világkupa-sorozat a hónap végén folytatódik, a második szakasz első színhelye Peking lesz szeptember 30-án és október elsején, majd Dubaj (október 4-5.) és Doha (október 8-9.) következik. A zárószakaszban még Szingapúrban (október 21-22.), Tokióban (október 25-26.) és Hongkongban (október 29-30.) rendeznek versenyt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik