Sport

Cseh László ezüstérmes lett 50 pillangón az Eb-n

Verrasztó nem jutott döntőbe 100 gyorson, Balog ötödik lett hátúszásban.

Cseh László a a harmadik legjobb idővel jutott be a 50 méteres pillangóúszás döntőjébe a londoni Európa-bajnokságon. A magyar úszó így a hatos pályáról indulhatott.

A rajt jól sikerült a magyar versenyzőnek, végül a 23 másodperces száguldás után a másodikként helyen ért célba, így ezüstérmet szerzett. Cseh 39 ezreddel volt lassabb, mint az aranyérmet szerző ukrán Andriy Govorov. Laci mögött három századdal ért célba a hazai közönség előtt szereplő Benjamin Proud.

Nagyon örülök a második helynek. Kihoztam a maximumot, 23 másodpercen belül nem tudok úszni. Örültem volna, ha a legjobbamat megúszom, de ez az ötven más műfaj. Kezd összeállni az úszásom, 200-on már jó lesz, ez az 50 nagyon rövid

– nyilatkozta a finálé után Cseh.

Az 100 méteres gyorsúszás fináléjába sajnos nem jutott be Verrasztó Evelyn. A második középfutamban csak ötödik lett, az 54.91-es idő pedig összetettben a kilencedik helyre volt elég. Különös fájó, hogy ez az eredmény nem olimpiai kvalifikációs A-szint.

Balog Gábor a 100 méteres hátúszás döntőjében volt érdekelt. Honfitársunk élete legjobb Eb-szereplését produkálta, az ötödik lett. Ebben a számban a francia Camille Lacourt győzött, az orosz Grigory Tarasevich és az olasz Simone Sabbioni állhatott még fel a dobogóra.

Eredmény – Úszás, Európa-bajnokság, döntők, London

férfi 50 méter pillangó:
1. Andriy Govorov (ukrán) 22.92
2. Cseh László (magyar) 23.31
3. Benjamin Proud (brit) 23.34

férfi 100 méter hát:
1. Camille Lacourt (francia) 53.79
2. Grigory Tarasevich (orosz) 53.89
3. Simone Sabbioni (olasz) 54.19
… 5. Balog Gábor (magyar) 54.35

Ajánlott videó

Olvasói sztorik