Sport

Derekasan helytállt a magyar csapat

24.hu
24.hu

2016. 05. 07. 11:21

Korábban a témában:

Szombaton a magyar jégkorong-válogatott is megkezdte szereplését a világbajnokságon. Szlovákia ellen mutatkozott be a csapat, amely derekasan helytállt a nyitányon.

A mérkőzés elején nekünk ugrott a szlovák válogatott, Rajna Miklós több nagyszerű védést is bemutatott. Az első magyar helyzet Sofron István lövésével fejeződött be. Kivédekeztük az első emberhátrányos szituációt, de ezt követően megszerezte a vezetést a szlovák válogatott.  Rajna hárított kétszer is bravúrral, de harmadszor már tehetetlen volt Tomas Marcinko lövésénél (0-1)

Emberelőnyben jött az egyenlítés hat perccel később. Bartalis István tette be középre a korongot, amit Frank Banham juttatott a hálóba. (1-1)

Két perccel a harmad vége előtt azonban ismét megszerezte a vezetést a szlovák válogatott. Andrej Sekera lőtt messziről, Tomas Jurco pedig belekotort, így jutott a hálóba a korong. (1-2)


A második harmadban kiegyenlített játék zajlott, fegyelmezetten védekezett a magyar válogatott, de támadást nem nagyon sikerült vezetnünk. A szlovákok öt perccel a játékrész vége előtt növelték előnyüket. Ismét Jurco és Sekera voltak a főszereplők, ezúttal utóbbi szerzett gólt. (1-3)


Az utolsó harmadban teljes mértékben a magyarok akarata érvényesült, többször is a kapujukhoz szegeztük a szlovákokat. Négy emberelőnyös szituációnk is volt a záróharmadban, de gólt sajnos nem sikerült szereznünk. Patrik Lusnaknak viszont igen, lehoztuk a kapust, így csak az üres kaput kellett eltalálnia. (1-4)

A magyar válogatott legjobbjának Galló Vilmost választották, a szlovákoknál Andrej Sekera kapta a díjat.

Jégkorong-vb, végeredmény:

MAGYARORSZÁG –SZLOVÁKIA 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)
G: Banham illetve Marcinko, Jurco, Sekera, Lusnak

Kezdőcsapatok:

Magyarország: Rajna – Wehrs, Dudás – Nagy, Sofron, Bartalis

Szlovákia: Konrad – Meszaros, Sersen – Dano, Reway, Bakos

1. harmad:

1-5. perc: Szlovákia hozta el az első bulit, a mi térfelünkön zajlik a játék az első percekben. A második percben Rajna mutatkozik be egy védéssel. A második sor a pályán a harmadik percben a magyar válogatottnál. Rajna ismét munkában, ezúttal egy távoli Viedensky lövést hárít a magyar kapus. Ismét egy távoli bomba a szlovákoktól, de ez nem talál kaput. Megvan az első magyar helyzet is, Sofron tette kapura a korongot.

5-10. perc: Megvan az első magyar kiállítás: Vas ül le. A szlovákok körbeadogatják a a korongot, de nem tudnak helyzetet kialakítani. Rajna véd többször is, majd az oldalhálóba lőnek a szlovákok. Meszaros lőtt, de elmegy a kapu mellett a korong. Újabb oldalháló, megúsztuk az első emberhátrányos szituációt. Vas elől hozzák ki a korongot, majd Rajna véd kétszer is, de Marcinko góljával megszerzi a vezetést Szlovákia. (0-1) Zúg a “mindent bele” a lelátóról, támadásba is lendül a magyar válogatott. Bakos lövése nem az igazi, ismét mi támadhatunk.

10-15. perc: Szirányi lövi be élesen a korongot, Wehrs azonban nem tudta góllal befejezni a támadást. Marcinko lő keményen, Rajna ismét állja a sarat. A magyar kapus vesztette el a játékszert a kapunk mögött, de nem lett belőle baj. Hrnka személyében megvan az első szlovák kiállított is. Szirányit öklelte fel, emberelőnyben támadhatunk. Ketten vezették rá Rajnára, védett a kapus. Bartalis tette be középre, megvan az egyenlítés! (1-1) Banham talált be.

15-20. perc: Korongot szerzett a szlovák csapat, Rajna bravúrral hárítja Jurco próbálkozását. Sofron lőtt távolról, de messze elkerülte a kaput a lövés. Bakos lőtt szélről, Rajnáról nem pattan ki a korong. Két perccel a harmad vége előtt ismét megszerzi a vezetést a szlovák csapat, Jurco kotort bele Sekera lövésébe. (1-2)  Nyolc másodperccel a harmad vége előtt Sagertet állítja ki a játékvezező, ismét emberhátrányba kerülünk. Vége a harmadnak, egygólos hátrányban a magyar csapat.

2. harmad:

1-5. perc: Elkezdődött a második harmad, emberhátrányban játszunk Sagert kiállítása miatt. Hudacek lőtt messziről mellé. Sofron próbálkozik messziről, Konrad hárít. Rajna védett szépen kétszer is, megúsztuk gól nélkül az emberhátrányt. Hrnka szlalomozott át a magyar védőkön, Szirányi szerelte. Meszaros találta el a kapufát, épphogy kimaradt a szlovák helyzet.

5-10. perc: Sekera húzta rá fonákkal éles szögből, nincs gól. Dravecky vezette rá Rajnára, aki szépen védett a jobb mammutjával. Bartalis fejezte be lövéssel a magyar akciót, Konrad hárított. Beszorítanak minket a szlovákok, de álljuk a sarat. Fegyelmezetten védekezünk, egyelőre kiegyenlített a játék a msáodik harmadban. Granak veszélyeztetett, de odaért a blokk, így kapu fölé szállt a korong. Magosi lőtt messziről fölé. Óriási tömörülés a magyar kapu előtt, újabb magyar kiállítás lesz: Magosi ül le két percre.

10-15. perc: A kiállítás fele eltelt, eddig nem kaptunk gólt. Ismét teljes létszámban a magyar válogatott. Vas indított, de Kóger nem tudta átvenni a lőtt passzt. Sarauer indít, Galló nem tud helyzetbe kerülni. Tilos felszabadítást vét a szlovák csapat, mi jöhetünk a kapujuk előtt. Dano lő fordulásból a kapu mellé, majd Rajna véd óriási helyzetben. Vas lő, de kivédi Konrad.

15-20. perc: Újabb gólt kapunk sajnos, Sekera talált a kapuba kapásból öt perccel a harmad vége előtt. (1-3) Rákapcsoltak a szlovákok, zeng a “harcoljatok” a magyar szurkolóktól. Meszaros lőtt közelről, de Rajna bravúrral hárít. Bartalis szerez korongot a szlovák harmadban, Konrad másodszorra tudott csak védeni. Egy perc van még hátra a második harmadból, eddig 10-szer próbálkoztunk lövéssel a mérkőzésen. Vége a harmadnak, egy góllal nyerte ezt a játékrészt a szlovák válogatott.

3. harmad:

1-5. perc: Galló indulhatott meg egyedül, két szlovák védőt is lerázott magáról, majd betette a korongot, de védett Konrad. Banham lőtt messziről, de elakadt a próbálkozás a blokkban. A magyar válogatott legfiatalabb játékosa Garát is a jégen. A szlovákok egyelőre epizódszereplők a záróetapban. Sagert teszi be a kapu elé a korongot, de nem sikerül betalálnunk. Kiállítás a szlovák csapatnál: Marincin szusszan egyet a padon.

5-10. perc: Sofron ütközött kőkeményen Marcinkóval, utóbbi fekszik a jégen, nincs kiállítás, egy percig még emberelőnyben vagyunk. Bartalis lőhetett volna, az utolsó pillanatban odaért a blokk. Nem sikerült gólra váltani az emberelőnyt. Szirányi lövését védte Konrad, 13 perc van még hátra a meccsből. Három szlovák támadhatott két magyar ellen, Jurco lövését védte Rajna. Sofron Svarnyt is megkínálja egy csomaggal, össze is szólalkoznak a két csapat játékosai. Banham és Wehrs játszik össze, utóbbi lő, Konrad véd. Sebők három szlovák közt lép ki, de egy kicsivel elmegy a korong a hosszú sarok mellett.

10-15. perc: Bartalis próbálkozik lövéssel, Konrad bravúrral hárít. Sagert lövi be a kapu elé a korongot, megússzák a szlovákok, de emberelőnybe kerülünk. Dudás lövi kapura a Sarauertől kapott passzt, de véd a szlovák kapus. Banham lő, blokkolják a szlovák védők. Ismét teljes létszámban a szlovákok, Rajnának kellett védenie. Újabb kiállítás a megzavarodott szlovákoknál, Jaros kiemelte a korongot a jégről.

15-20. perc: Emberelőnyben támadunk, Banham próbálkozott kapáslövéssel, de mellé ment. Sarauer a korong helyett saját magát juttatta a hálóba, ismét összeszólalkoznak a játékosok. Fél perc van még hátra az emberfórból, továbbra is nyomás alatt a szlovák védelem. Vas lőtt, de Konrad megint véd. Kevesebb, mint három perc még, lehoztuk a kapust. Lusnak eldöntötte a mérkőzést: az üres kapuba kellett csak betalálnia. (1-4) Bakos lövése nyomán munkában Rajna. Újabb szlovák kiállítás, már a negyedik magyar előny a harmadban. Banham próbálkozik lövésekkel, de rendre blokkolják ezeket a szlovákok. Vége a mérkőzésnek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.