Sport

Derekasan helytállt a magyar csapat

Szombaton a magyar jégkorong-válogatott is megkezdte szereplését a világbajnokságon. Szlovákia ellen mutatkozott be a csapat, amely derekasan helytállt a nyitányon.

A mérkőzés elején nekünk ugrott a szlovák válogatott, Rajna Miklós több nagyszerű védést is bemutatott. Az első magyar helyzet Sofron István lövésével fejeződött be. Kivédekeztük az első emberhátrányos szituációt, de ezt követően megszerezte a vezetést a szlovák válogatott.  Rajna hárított kétszer is bravúrral, de harmadszor már tehetetlen volt Tomas Marcinko lövésénél (0-1)

Emberelőnyben jött az egyenlítés hat perccel később. Bartalis István tette be középre a korongot, amit Frank Banham juttatott a hálóba. (1-1)

Két perccel a harmad vége előtt azonban ismét megszerezte a vezetést a szlovák válogatott. Andrej Sekera lőtt messziről, Tomas Jurco pedig belekotort, így jutott a hálóba a korong. (1-2)


A második harmadban kiegyenlített játék zajlott, fegyelmezetten védekezett a magyar válogatott, de támadást nem nagyon sikerült vezetnünk. A szlovákok öt perccel a játékrész vége előtt növelték előnyüket. Ismét Jurco és Sekera voltak a főszereplők, ezúttal utóbbi szerzett gólt. (1-3)


Az utolsó harmadban teljes mértékben a magyarok akarata érvényesült, többször is a kapujukhoz szegeztük a szlovákokat. Négy emberelőnyös szituációnk is volt a záróharmadban, de gólt sajnos nem sikerült szereznünk. Patrik Lusnaknak viszont igen, lehoztuk a kapust, így csak az üres kaput kellett eltalálnia. (1-4)

A magyar válogatott legjobbjának Galló Vilmost választották, a szlovákoknál Andrej Sekera kapta a díjat.

Jégkorong-vb, végeredmény:

MAGYARORSZÁG –SZLOVÁKIA 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)
G: Banham illetve Marcinko, Jurco, Sekera, Lusnak

Kezdőcsapatok:

Magyarország: Rajna – Wehrs, Dudás – Nagy, Sofron, Bartalis

Szlovákia: Konrad – Meszaros, Sersen – Dano, Reway, Bakos

1. harmad:

1-5. perc: Szlovákia hozta el az első bulit, a mi térfelünkön zajlik a játék az első percekben. A második percben Rajna mutatkozik be egy védéssel. A második sor a pályán a harmadik percben a magyar válogatottnál. Rajna ismét munkában, ezúttal egy távoli Viedensky lövést hárít a magyar kapus. Ismét egy távoli bomba a szlovákoktól, de ez nem talál kaput. Megvan az első magyar helyzet is, Sofron tette kapura a korongot.

5-10. perc: Megvan az első magyar kiállítás: Vas ül le. A szlovákok körbeadogatják a a korongot, de nem tudnak helyzetet kialakítani. Rajna véd többször is, majd az oldalhálóba lőnek a szlovákok. Meszaros lőtt, de elmegy a kapu mellett a korong. Újabb oldalháló, megúsztuk az első emberhátrányos szituációt. Vas elől hozzák ki a korongot, majd Rajna véd kétszer is, de Marcinko góljával megszerzi a vezetést Szlovákia. (0-1) Zúg a “mindent bele” a lelátóról, támadásba is lendül a magyar válogatott. Bakos lövése nem az igazi, ismét mi támadhatunk.

10-15. perc: Szirányi lövi be élesen a korongot, Wehrs azonban nem tudta góllal befejezni a támadást. Marcinko lő keményen, Rajna ismét állja a sarat. A magyar kapus vesztette el a játékszert a kapunk mögött, de nem lett belőle baj. Hrnka személyében megvan az első szlovák kiállított is. Szirányit öklelte fel, emberelőnyben támadhatunk. Ketten vezették rá Rajnára, védett a kapus. Bartalis tette be középre, megvan az egyenlítés! (1-1) Banham talált be.

15-20. perc: Korongot szerzett a szlovák csapat, Rajna bravúrral hárítja Jurco próbálkozását. Sofron lőtt távolról, de messze elkerülte a kaput a lövés. Bakos lőtt szélről, Rajnáról nem pattan ki a korong. Két perccel a harmad vége előtt ismét megszerzi a vezetést a szlovák csapat, Jurco kotort bele Sekera lövésébe. (1-2)  Nyolc másodperccel a harmad vége előtt Sagertet állítja ki a játékvezező, ismét emberhátrányba kerülünk. Vége a harmadnak, egygólos hátrányban a magyar csapat.

2. harmad:

1-5. perc: Elkezdődött a második harmad, emberhátrányban játszunk Sagert kiállítása miatt. Hudacek lőtt messziről mellé. Sofron próbálkozik messziről, Konrad hárít. Rajna védett szépen kétszer is, megúsztuk gól nélkül az emberhátrányt. Hrnka szlalomozott át a magyar védőkön, Szirányi szerelte. Meszaros találta el a kapufát, épphogy kimaradt a szlovák helyzet.

5-10. perc: Sekera húzta rá fonákkal éles szögből, nincs gól. Dravecky vezette rá Rajnára, aki szépen védett a jobb mammutjával. Bartalis fejezte be lövéssel a magyar akciót, Konrad hárított. Beszorítanak minket a szlovákok, de álljuk a sarat. Fegyelmezetten védekezünk, egyelőre kiegyenlített a játék a msáodik harmadban. Granak veszélyeztetett, de odaért a blokk, így kapu fölé szállt a korong. Magosi lőtt messziről fölé. Óriási tömörülés a magyar kapu előtt, újabb magyar kiállítás lesz: Magosi ül le két percre.

10-15. perc: A kiállítás fele eltelt, eddig nem kaptunk gólt. Ismét teljes létszámban a magyar válogatott. Vas indított, de Kóger nem tudta átvenni a lőtt passzt. Sarauer indít, Galló nem tud helyzetbe kerülni. Tilos felszabadítást vét a szlovák csapat, mi jöhetünk a kapujuk előtt. Dano lő fordulásból a kapu mellé, majd Rajna véd óriási helyzetben. Vas lő, de kivédi Konrad.

15-20. perc: Újabb gólt kapunk sajnos, Sekera talált a kapuba kapásból öt perccel a harmad vége előtt. (1-3) Rákapcsoltak a szlovákok, zeng a “harcoljatok” a magyar szurkolóktól. Meszaros lőtt közelről, de Rajna bravúrral hárít. Bartalis szerez korongot a szlovák harmadban, Konrad másodszorra tudott csak védeni. Egy perc van még hátra a második harmadból, eddig 10-szer próbálkoztunk lövéssel a mérkőzésen. Vége a harmadnak, egy góllal nyerte ezt a játékrészt a szlovák válogatott.

3. harmad:

1-5. perc: Galló indulhatott meg egyedül, két szlovák védőt is lerázott magáról, majd betette a korongot, de védett Konrad. Banham lőtt messziről, de elakadt a próbálkozás a blokkban. A magyar válogatott legfiatalabb játékosa Garát is a jégen. A szlovákok egyelőre epizódszereplők a záróetapban. Sagert teszi be a kapu elé a korongot, de nem sikerül betalálnunk. Kiállítás a szlovák csapatnál: Marincin szusszan egyet a padon.

5-10. perc: Sofron ütközött kőkeményen Marcinkóval, utóbbi fekszik a jégen, nincs kiállítás, egy percig még emberelőnyben vagyunk. Bartalis lőhetett volna, az utolsó pillanatban odaért a blokk. Nem sikerült gólra váltani az emberelőnyt. Szirányi lövését védte Konrad, 13 perc van még hátra a meccsből. Három szlovák támadhatott két magyar ellen, Jurco lövését védte Rajna. Sofron Svarnyt is megkínálja egy csomaggal, össze is szólalkoznak a két csapat játékosai. Banham és Wehrs játszik össze, utóbbi lő, Konrad véd. Sebők három szlovák közt lép ki, de egy kicsivel elmegy a korong a hosszú sarok mellett.

10-15. perc: Bartalis próbálkozik lövéssel, Konrad bravúrral hárít. Sagert lövi be a kapu elé a korongot, megússzák a szlovákok, de emberelőnybe kerülünk. Dudás lövi kapura a Sarauertől kapott passzt, de véd a szlovák kapus. Banham lő, blokkolják a szlovák védők. Ismét teljes létszámban a szlovákok, Rajnának kellett védenie. Újabb kiállítás a megzavarodott szlovákoknál, Jaros kiemelte a korongot a jégről.

15-20. perc: Emberelőnyben támadunk, Banham próbálkozott kapáslövéssel, de mellé ment. Sarauer a korong helyett saját magát juttatta a hálóba, ismét összeszólalkoznak a játékosok. Fél perc van még hátra az emberfórból, továbbra is nyomás alatt a szlovák védelem. Vas lőtt, de Konrad megint véd. Kevesebb, mint három perc még, lehoztuk a kapust. Lusnak eldöntötte a mérkőzést: az üres kapuba kellett csak betalálnia. (1-4) Bakos lövése nyomán munkában Rajna. Újabb szlovák kiállítás, már a negyedik magyar előny a harmadban. Banham próbálkozik lövésekkel, de rendre blokkolják ezeket a szlovákok. Vége a mérkőzésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik