Sport

Kiesett, mégis bent maradhat Orbán csapata az NB I-ben

A Kisvárda mindent megtett, hiába állnak jelenleg feljutó helyen, nem indulnak az élvonalban. Csányi Sándoron és az MLSZ-en múlik, hogy helyettük ki. Ez a csapat egyedi döntéssel a Felcsút is lehet.

A Felcsút a pályán kiesett a labdarúgó NB I-ből. Hiába nyertek az utolsó fordulóban a Honvéd ellen, a Vasas is nyert az MTK ellen, így ők maradtak benn. Ezzel elviekben 400 milliót bukik a csapat.

A kieső Békéscsaba és a Felcsút helyét a második vonalból a Gyirmót és jelen pillanatban az ott második Kisvárda venné át, de a klub a honlapján azt írta, a következő idényben is a második vonalban indul a csapat.

Révész Attila szakmai igazgató úgy fogalmazott:

A bajnokság állása szerint a következő idényben is a másodosztályban folytathatjuk a szereplést. A háttérben folytatott munka alapján azt is kijelenthetem, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott iratok alapján is zöld utat kaptunk, így nincs akadálya a következő szezonbeli szereplésünknek.

Pedig Kisvárdán is épül stadion, másfélmilliárdból. Szeptemberre lesz kész, az alapkő letételekor a kisvárdai Seszták miniszter is beszédet mondott. 2500 férőhelyes lesz az aréna, de szükség esetén 5500-asra is bővíthető.

Kisvárda FC, az új stadion látványterve
Kisvárda FC, az új stadion látványterve

A stadionépítés egy Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás lett.

A Rangadó.hu-nak is megerősítette az igazgató, hogy nem kértek élvonalbeli licencet, a Borsnak úgy fogalmazott, „ugyan nálunk is lesz stadionrekonstrukció, de a jelenlegi infrastrukturális helyzetünk nem felel meg az NB I-nek, mi pedig nem szeretnénk folyton idegenben játszani a hazai meccseinket.”

Ha a feljutó helyen végző csapat nem indul az élvonalban, akkor a Csányi Sándor vezette Magyar Labdarúgó Szövetség kezében a döntés.

A szabályok szerint a Puskás Akadémia így sem maradhat az első osztályban, de az nem zárható ki teljesen, hogy az MLSZ egyedi döntése szerint őket kérik fel, induljanak az NB I-ben.

Az NB II-ből a listavezető Gyirmót mellett a harmadik Zalaegerszeg, a negyedik Mezőkövesd, és az ötödik Balmazújváros is kapott NB I-es licencet.

Kérdéseinkkel megkerestük az MLSZ-t, amint válaszolnak, jelezzük.

Kiemelt kép: Orbán a helyszínen nézi, ahogy kiesik a csapata, MTI: Kovács Tamás

(Kisvárda FC, Rangadó.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik