Sport

Női kosár: továbbra is él a remény

Hiába a meglepő zakó Izlandtól, még simán kijuthatunk a 2017-es Európa-bajnokságra.

Mint már ismert, szerdán elszenvedte első vereségét női kosárlabda-válogatott az Eb-selejtezőn. Izland 87-77-re diadalmaskodtak a reykjayíki mérkőzésen. Mivel este a szlovákok fölényes, magabiztos 64-34-es győzelmet arattak Portugáliával szemben, a magyarok lecsúsztak az E-csoport második helyére.

Bár a sportág hozzáértői kínos kudarcként élték meg az izlandi tíz gólos zakót és kétségtelen, ha hozzuk a papírforma győzelmet, úgy kényelmesebb helyzetben lennénk, ám a szabályok miatt nem kell csüggedni, mert a továbbjutás, az Európa bajnokságon való részvétel továbbra is él. Kérdés, mi kell ehhez?

Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese 3/1-es győzelem/vereség mérleggel rendelkezik. Hosszabb szünet után legközelebb, november 19-én a Portugáliát fogadják, aztán négy nappal később utaznak Szlovákiába.

A kosárlabdában a győzelemért kettő, a vereségért egy pont jár, így a magyar csapat hét ponttal rendelkezik jelenleg és mivel öt napja Pécsen 65-64-re vertük Szlovákiát, így azonos pontszámmal állunk, mint északi szomszédaink.

Két mérkőzésünk van még hátra, ahogy Szlovákiának is. Ők Izland ellen és ellenünk meccselnek, míg mi rajtuk kívül Portugáliával játszunk. A csoport utolsó helyén a papírforma szerint Izland végez majd – feltéve, ha Portugália és Szlovákia is legyőzi őket.

Portugália lesz a harmadik – ha verjük őket, így ha novemberben verjük Szlovákiát, akkor csoportelsők leszünk, ha kikapunk másodikok, de mivel selejtezőkörből a kilenc csoportgyőztes, továbbá a hat legjobb második jut ki a csehországi 2017-es kontinenstornára, reményeink szerint Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese is induló lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik