Budapest, 2016. február 11.
A magyar csapat ünnepli Galló Vilmos (b2) gólját a jégkorong olimpiai selejtezõ torna elsõ fordulójában játszott Magyarország-Litvánia mérkõzésen a Papp László Sportarénában 2016. február 11-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Élő Sport

Felnégyelte a stabil litvánokat a hokiválogatott

Vaskor Máté
Vaskor Máté

Frissítve: 2016. 02. 11. 22:022016. 02. 11. 19:21

Rich Chernomaz együttese 4-0-ra győzte le ellenfelét az olimpiai selejtező első fordulójában a Papp László Budapest Sportarénában.
Korábban a témában:

A magyar együttes aktívabban, támadó felfogásban kezdte a mérkőzést, s fölénye a 15. percben érett góllá, amikor a debütáló Galló Vilmos lövését sodorta maga mögé a litvánok kapusa (1-0). Az újonc szerdán a sérült Sebők Balázs helyére került a keretbe, s első válogatott szereplésén ő nyitotta meg a gólok sorát.

A második harmadban néhány kiállítás nehezítette a házigazda dolgát, amely egy kettős emberhátrányt is átvészelt, majd egyenlő létszámnál Hári János csapott le egy kipattanó korongra, s kettőre növelte a magyar előnyt (2-0).

A harmad utolsó percei inkább a kakaskodásokról, összeszólalkozásokról szóltak, mint a játékról.A zárófelvonás elején Frank Banham távolról bombázott a litván kapuba, majd előbb a végig kiválóan védő Rajna Miklós mutatta be sokadik bravúrját, ezt követően egy gyors ellentámadást követően Kiss Dániel talált be, kialakítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

A találkozó után a szurkolók több ezer plüssállatot dobtak a jégre, amelyeket a Magyar Jégkorong Szövetség kórházban ápolt gyerekeknek juttat majd el.

Nehéz mérkőzés volt, hiszen az ellenfelünk fegyelmezetten játszott, a kapusok pedig kiválóan védett. Ugyanakkor mi ragaszkodtunk a saját elképzeléseinkhez, ez pedig meghozta az eredményt. Ma a győzelem volt a legfontosabb, és hogy ebből önbizalmat merítsünk, ez különösképpen a fiatal játékosoknak fontos

– nyilatkozott a találkozót követően az M4 Sportnak Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

Eredmény – Jégkorong olimpiai selejtező, 1. forduló:

Magyarország-Litvánia 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
Gólszerzők:
Galló (15.), Hári (28.), Banham (43.), Kiss (46.)

Mérföldkövek:
Hírfolyam 0 új
19:27

Showműsor a kezdés előtt

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 02. 11. 19:27

A világhírű Freelusion csapata soha nem látott 3D-s élménnyel szolgált: programjukban víz önti el a játékteret, ami hirtelen megfagy, majd egy vulkanikus erő robbantja fel a jeget, s a zúduló lávafolyam mellett még számos csoda kel életre a tükörjégen.

19:39

Rajna véd nagyot

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 02. 11. 19:39

Emberhátrányban lódult meg a litván különítmény, de szerencsére helyén volt a magyar kapus a ziccernél. Közben újabb kiállítás vendég oldalon, 18 másodpercig kettős emberelőnyben vagyunk.

19:54

Megtört a gólcsend, vezet Magyarország

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 02. 11. 19:54

Galló egy remek ellenakció végén tüzelt, a kapus pedig egy szerencsétlen mozdulattal besodorta a korongot a vonal mögé. 1-0 ide, valamivel több mint öt perc még a harmadból.

20:29

2-0 ide

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 02. 11. 20:29

Épphogy kiegészült a magyar csapat, Bartalis lövése után Hári kotorta a kapuba a játékszert közelről.

Kommentek

Kiállították az edzőt, komédiába illő módon találta fel magát
Budapest, 2016. február 2.
Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Szabó Tünde, az Emberi Erõforrások Minisztériumának sportért felelõs államtitkára, Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelõ Szövetség elnöke és Magyar Zoltán, a MOB alelnöke (b-j) a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyûlésén a fõvárosi Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2016. február 2-án.
MTI Fotó: Illyés TiborVálaszolt az úszószövetség a MOB közleményére