Sport

Vízilabda-Eb: „Jó játék, jó felkészülés, jöhetnek a horvátok”

Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint játékosai érezték a meccs tétjét, magukat is sikerült felpörgetniük a grúz válogatott ellen.

Férfiválogatottunk az A-jelű kvartettből továbbjutva vette simán a soron következő akadályt. A nyolcaddöntőben mondhatni különösebb nehézség nélkül verték 14–3-ra az alacsonyabb minőséget képviselő Grúziát. Benedek Tibor szövetségi kapitány előzetesen nem nézte le a grúz válogatottat, elmondása szerint minden mérkőzés kihívás az edzőnek és a játékosoknak is.

Az összecsapás egészén nagyon jó, minőségi játékot tudtunk tartani, a támadójátékunk talán a harmadik etapban lett picit bizonytalanabb. 3–1 volt a harmadik negyedben, akkor éreztem némi visszaállást, ugyanakkor az eredményben ez nem tükröződött. Összességében jó játék, jó felkészülés volt a holnaputáni, horvátok elleni meccsre

– értékelte a szövetségi kapitány a grúzok elleni találkozót.

A 24.hu érdeklődésére elmondta, Horvátország legjobbjai ellen is győzelmet vár a fiaitól.

„Az aznapi forma döntő lehet, azonban a csapatnak a lehető legtöbbet kell kihoznia magából. A horvát válogatott taktikailag felkészült, rutinos alakulatnak számít, évek óta együtt játszik. Úgy gondolom, nagyon jók, de mi is azok vagyunk” – zárta mondandóját a szakvezető.

Varga Dénes, a magyar válogatott olimpiai bajnok vízilabdázója szerint könnyű meccs volt, de maguknak köszönhetik a sikert, mert komolyan vették az ellenfelüket. Nem volt más választásuk, hiszen a negyeddöntőbe kerülés volt a tét.

Kifejtette, az Európa-bajnokság eddigi legszínvonalasabb meccse következik a magyar válogatott számára.

Stabil játékot játszanak, nincsenek kicsapongásaik, úgymond nem lépnek ki a keretből, amit maguknak felállítanak. Elég erős és jól kialakított játékerőt képviselnek

– jellemezte a horvátok erősségeit a csoportkörben 11 gólt szerző klasszis, majd tudtunkra adta, nagyon bízik benne, hogy jó formát mutatva képesek lesznek megnyerni a találkozót.

(Dzsubák Tamás, Belgrád)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik