Sport

Az izraeli nagykövet reagált Gyárfás Tamás levelére

Hamis feltételezés jelent meg az izraeli Channel 10 csatornán, amely szerint Magyarország lecsapna a 2015. december 2-6. között, az izraeli Netanyában sorra kerülő rövidpályás úszó Európa-bajnokság rendezési jogára. Diplomáciai levelezés lett belőle.

A Magyar Úszó Szövetség részéről Gyárfás Tamás szerdán azonnal cáfolta az izraeli televíziócsatorna képtelen felvetését„A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország ’el akarja lopni’ a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül” – fogalmazott a MÚSZ elnöke.

Az elnök levelet írt az Európai Úszószövetség vezetőinek is, amelyben a leghatározottabban leszögezte: bízik abban, hogy Izraelben rövidesen teljes béke honol, és az Európa-bajnokság lebonyolítása zavartalan lesz. Továbbá bízik a rendezők szakértelmében, az izraeli úszószövetség legnemesebb törekvéseiben – ugyanakkor álságos lenne bárkinek is azt állítania, hogy az esemény kapcsán nincs aggodalom Európa legjobb úszóiban – számolt be a musz.hu.

Az elnök a képtelen hír megjelenése után azonnal beszélt Magyarország izraeli nagykövetével is.

Ilan Mor levélben válaszolt Gyárfás Tamásnak, amiben megnyugtatott mindenkit, a sportolók, a vendégek biztonsága garantált Izraelben, ezért aggodalomra nincs ok. Másrészt a nagykövet megköszönte Gyárfás Tamás gyors és pozitív visszajelzését a netanyai rövidpályás úszó Európa-bajnokságról elhangzottakkal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik