Sport

Csay Renáta: A szurkolók lendítettek át a holtponton

Csalódott az ezüstérem miatt, de párosban javítana a kajak-kenu vb zárónapján a világklasszis sportoló.
A tizenhatodik világbajnoki elsőségre még várnia kell a női kajakos legendánknak, ugyanis kikapott a tavalyi világbajnokságon bronzérmes cseh Anna Koziskovától. A futamot követően a 24.hu-nak elmondta, rendkívül vegyesek érzések kavarognak most benne.
Nem titkolt célom volt a 16. világbajnoki címem megszerzése. Győri születésű vagyok, mai napig ebben a városban élek, úgyhogy nagyon szerettem volna megörvendeztetni a közönséget, a barátaimat és a családomat egy aranyéremmel, ezért csalódott vagyok, amiért nem sikerült. Ellenben akadtak olyan pontjai a versenynek, amikor azt hittem, nem tudom befejezni.
Nagyon sokan látogattak ki szombaton a világbajnokság helyszínére, a közönség biztatását Renáta is érezte.
“A pályának nem volt olyan szakasza, ahol ne lett volna magyar szurkoló, tehát rendkívül hálás vagyok a segítségükért, szerintem a holtponton ők lendítettek át, azért is tudtam leevezni a távot” – fogalmazott.
A világbajnokság zárónapján ismét vízre teszi a hajóját, ezúttal viszont Bara Alexandra oldalán, kajak kettesben bizonyítana ország-világ előtt. Leszögezte, minden erejét összeszedi, mert se a párját, se az érte szorítókat nem áll szándékában cserben hagyni, no meg a lelkének is jót tenne egy aranyérem.
Dzsubák Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik