Sport

Birkózó-vb: kettőből semmi

Magyarok nélkül rendezték meg a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság második napi éremküzdelmeit is.

Szabó László versenyzője az ötkarikás játékok műsorán nem szereplő 80 kilogrammos kategória küzdelmei során két látványos győzelemmel jutott el a negyeddöntőig, ahol óriási csatában kapott csak ki 3-2-re Selcuk Cebitől. A török klasszis később döntőbe jutott, s ezzel vigaszágra segítette az UTE versenyzőjét, akinek egy meccset kellett volna nyernie a bronzmérkőzéshez.

A magyar sportoló a kirgiz Szamat Sirdakov ellen lépett szőnyegre, s a mérkőzés a negyeddöntőhöz hasonlóan nagy küzdelmet hozott, akciót keveset, így 2-1-es vereség lett a vége.

Kedden Szabóhoz hasonlóan az 59 kilóban szereplő Krasznai Máté (59 kg) is a negyeddöntőig jutott, ám a vigaszágon már nem szerepelhetett, csakúgy mint a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett Lám Bálint (130 kg) és az első körben elbukott Korpási Bálint (71 kg).

Szerdán rendezik az utolsó kötöttfogású súlycsoport, a 85 kg küzdelmeit, melyben Lőrincz Viktor szerepel, s megkezdik szereplésüket a nők is. Az 53 kilogrammosok között Dénes Mercédesz, a 69 kg-ban pedig Wilson Vanessa képviseli a magyar színeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik