Sport

Újabb négy magyar hajó döntős a kajak-kenu vb-n

Szabó Gabriella, Kozák Danuta (Array)
Szabó Gabriella, Kozák Danuta (Array)

Csütörtök délután a középfutamokkal folytatódott az olimpiai kvalifikációs világbajnokság Milánóban.

Az olimpiai számokban szinte kivétel nélkül az első kettő között kellett zárni a biztos továbbjutáshoz, ez alól csak a női kajakpárosok 500 méteres versenye volt kivétel, itt az első három helyezett hajó került a döntőbe.

Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila semmit nem bízott a véletlenre C-1 1000 méteren, ott folytatta, ahol délelőtt abbahagyta, ugyanis ezúttal is remek időt lapátolt, s újabb győzelmet aratva biztosította a helyét a legjobbak között.

Futamgyőzelemmel lépett tovább a legjobb kilenc közé a júniusi, bakui Európa Játékokon bronzérmes Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos duó is, amely a britekkel vívott nagy csata után “csapott” elsőként a célba.

Fotó: MTI

A kenu egyesek 200 méteres versenyében hét kvóta talál gazdára Milánóban, s ezek egyikére még a 19 éves, ifjúsági világbajnok Hajdu Jonatán is pályázik, aki remek versenyzéssel megismételte délelőtti produkcióját, második lett, így készülhet a döntőre.

A folytatásban a három év szünet után idén ismét összeült Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó tovább szaporította a magyar futamgyőzelmek számát, az egység esélyeshez méltóan versenyzett, úgy nyert, hogy még a második helyezettre is több mint egy hajóhosszt vert.

Az utolsó számban, férfi K-2 1000 méteren Nádas Bence és Boros Gergely kettőse nagyot küzdött futamában, de a végére elfáradt, így csak harmadik lett a szlovákok és a házigazda olaszok mögött, s mivel az időeredménye sem volt túl jó, legjobb harmadikként sem tudott továbblépni. Ezzel a kvótaszerzés lehetőségéről is lecsúsztak a magyarok ebben a számban.

Csütörtökön délután korábban Kárász Anna (K-1 500 méter) és az egyformán C-2 500 méteren érdekelt Takács Kincső, Lakatos Zsanett és Sarudi Pál, Forgó Christopher duó is bejutott a döntőbe, a középfutamában nyolcadik Kugler Attila (K-1 1000 méter) ugyanakkor nem került a legjobbak közé, ő a C döntőben lesz érdekelt szombaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik