Sport

Gyurta: Szeretném az eddigi legjobbamat úszni

Gyurta Dániel (Array)
Gyurta Dániel (Array)

Győztes csapaton ne változtass - tartja a magyar klasszis, aki zsinórban negyedszer nyerheti meg a vb-n a 200 méteres mellúszó számot.

Augusztus 7-én rendezik a kazanyi vizes világbajnokságon a 200 méteres mellúszás döntőjét, melyet az olimpiai bajnok Gyurta Dániel címvédőként vár. Sőt, a magyar klasszis 2009 óta nem talált legyőzőre kedvenc versenyszámában, ugyanakkor az Indexnek adott interjújában elhárította azt a kifejezést, hogy „Gyurta-korszak” lenne ez. Ő inkább megpróbál csak és kizárólag arra a bő két percre összepontosítani, amikor meg kell mutatni, ki a leggyorsabb.

„Jólesik, ha dicsérnek, de önmagam vállát hadd ne veregessem már meg” – mondta ezzel kapcsolatban.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Gyurta Dániel arról is beszélt, hogy mennyire fontos számára a szakmai stáb, amely vele dolgozik, Széles Sándornak, Kovácshegyi Ferencnek, Virth Balázsnak és Tőrös Károlynak, valamint Hódmezővásárhelynek és a támogatóinak is hatalmas szerepe van a sikereiben.”Ez egy győztes csapat, ezért nem is kell változtatni rajta” – tette hozzá.

A 26 esztendős úszó zsinórban háromszor lett világbajnok ugyanazon a távon, Rómában, Sanghajban és legutóbb Barcelonában sem talált legyőzőre 200 mellen. Kazanyban meglehet a sorozatban negyedik aranyérem, erre csak az amerikai Ryan Lochte és a brazil César Cielo volt képes korábban. Gyurta azonban nem ezzel foglalkozik, neki egy célja van jelenleg:

„Szeretném az eddigi legjobb időmet úszni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik