Sport

Újabb rekordot ostromol Hosszú Katinka

Hosszú Katinka (Array)
Hosszú Katinka (Array)

Egy közel 24 éves országos csúcsot, mégpedig Egerszegi Krisztina 200 méteres hátúszásban fennálló rekordját szeretné átadni a múltnak a világbajnok úszónő.

“2:06.62. Legendás idő, szeretném megdönteni a vb-n. Már ideje is, mert ez az jelenti, hogy Egér még mindig ver minket” – mondta a Vasas úszója az M4 Sport7fő című műsorában. A bajnoknő kitért arra is, hogy a pénteken kezdődő kazanyi világbajnokság előtt miért várt az utolsó pillanatig a versenyszámok kiválasztásával.  

Megjegyzendő, a 17, ötvenméteres medencében nyilvántartott országos csúcs mögött kilencnél is Hosszú Katinka neve áll. 

 Hosszú Katinka elszántnak tűnik a világbajnokság előtt
Fotó: europress 

“Nehéz volt választani, de olyan helyzetben vagyok, hogy várhatok és választhatok” – tette hozzá. Ezen a véleményen volt Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője is: “Ha lehet ennyi előnyünk, akkor miért ne használjuk ki? Meglátjuk, hogy ez tényleg előny lesz-e.”

A Magyar Úszó Szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 26 éves versenyző hét egyéni számban áll rajthoz a kazanyi vb augusztus 2. és 9. között sorra kerülő úszóversenyein. Címvédőként ott lesz a 200 és a 400 méter vegyes küzdelmeiben, ezenkívül 100 és 200 méter gyorson, 100 és 200 méter háton, valamint 200 méter pillangón áll majd rajtkőre. 


 Egerszegi Krisztina (középen) olimpiákon ötször állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezt a csúcsot nehéz lesz megdönteni
Fotó: mob.hu  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik