Sport

A házigazda olaszokat is megverte a pólóválogatott

Az Egyesült Államok csapata felett aratott hatgólos pénteki siker után az olaszokat is legyőzte egy góllal a magyar férfi vízilabda-válogatott a római nemzetközi tornán.

Az olaszok kezdtek jobban, a vezetés megszerzése után 4-2-re elhúztak Benedek Tibor szövetségi kapitány legénységével szemben.

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint azonban elsősorban a végül triplázó ifjú világbajnoknak, Vámos Mártonnak, s az újonc tinédzsernek, a duplázó Manhercz Krisztiánnak köszönhetően sikerült felzárkózni. Előbb 4-4 lett, majd 7-7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor megrázta magát az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, aki sorozatban háromszor is bevette a hazaiak kapuját, s 10-7-re ellépett a magyar csapat. 

Bő két perccel a vége előtt Gór-Nagy Miklós góljával 11-8-ra módosult az állás, és bár az utolsó percben még két olasz találat született, döntetlenre mentenie a meccset az itáliai gárdának már nem sikerült. Így a többiekhez hasonlatosan a július-augusztusi oroszországi világbajnokságra címvédőként készülő Benedek-csapat a tornaelsőségért szállhat vízbe vasárnap a londoni olimpiai bajnok horvát válogatottal 15.30 órától.

Eredmény – Római vízilabdatorna, 2. forduló:

Magyarország-Olaszország 11-10 (2-3, 4-2, 1-2, 4-3)
a magyar góldobók: Vámos, Varga Dénes 3-3, Manhercz 2, Erdélyi, Salamon, Gór-Nagy 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik