Sport

Visszavonult egy szapporói hős

Horváth András szögre akasztja a korcsolyát és edző lesz a Vasasnál.

A jegkorongblog.hu keddi cikke szerint Horváth András úgy döntött, hogy befejezi játékos pályafutását. A 38 esztendős védő azt követően jutott erre az elhatározásra, hogy nemrégiben szerződést bontott vele a Ferencváros.

„Azt gondolom, játékosként kihoztam a maximumot a lehetőségekből, sokszoros bajnokként, több mint 200-szoros válogatottként vonulok vissza. Szapporóban eljutottunk oda, amiről álmodni sem lehetett akkor, amikor elkezdtek jégkorongozni annak a csapatnak a tagjai. Talán nem túlzás azt mondanom, letettem annyit az asztalra ebben a sportágban, hogy magyarázkodás nélkül azt csináljak, amihez kedvem van. Folytathattam volna, hívott két MOL ligás csapat, de most úgy döntöttem, hogy ennyi volt” – nyilatkozta Horváth a jegkoronblog.hu-nak hozzátéve, hogy amiatt van benne némi hiányérzet, mert így ért véget a pályafutása.


Fotó: MTI-archív

A jégkorongos berkekben Baluként is emlegetett bekk nem tétlenkedik sokat, ugyanis Szuper Levente hívására a Vasas utánpótlásában fog majd dolgozni, az EBEL U18-as csapatnál segíti majd Székely-Mádai László munkáját.

Horváth András az KSI-ben kezdett jégkorongozni, majd hosszabb időt töltött az Újpest és a Dunaújváros csapatinál, mielőtt 2007-ben Székesfehérvárra szerződött, ahol az EBEL-együttes meghatározó alakja volt. 2013-ban visszatért Újpestre, majd a nyáron a Ferencvárosba igazolt, az FTC volt az utolsó klubja.

Horváth a válogatottban 1995 és 2013 között megszakítás nélkül 19 világbajnokságon vett részt (!), a 2013-as, budapesti vb után jelentette be, hogy nem játszik többet a nemzeti együttesben. Tagja volt a 2008-ban, Szapporóban aranyérmet szerző csapatnak is, amely feljutott az elitbe, vagyis az A csoportba.

A 2008-as világbajnoki keretből Kovács Csaba, a Vas-testvérek, Márton és János, Tokaji Viktor, Gröschl Tamás és a kapus Hetényi Zoltán szerepeltek a legutóbbi, dél-korai vébén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik