Sport

SZTE EHÖK SE: az Eger csapatát is verték a lányok

A SZTE EHÖK SE női röplabda csapata vasárnap az Eger otthonában lépett pályára. Sima 3:0-ás győzelmet arattak a lányok.

A szakosztály történetében még soha nem fordult elő, hogy az egriek ellen vesztesként hagyták volna el a pályát. Annak ellenére, hogy hiányos csapattal utazott a Szeged, a cél a győzelem volt. Ezúttal is a papírforma érvényesült: sima győzelemmel a zsebükben utazhattak haza a Tisza-partiak.

Már az első játékrész legelején sikerült hatalmas előnyre szert tenniük a vendégeknek. Betartva az edzői utasításokat, esélyt sem adva az ellenfélnek meneteltek előre a 25. pont felé. Az egriek lassú játékot képviselnek, így rendre sikerült bezárni blokkban az egri centertámadásokra, ezért csak szélen volt esélyük hatékony támadások indítására. Amikor a Szeged nem tudta befejezni a labdameneteket, hibára kényszerítették az Agriát, ezért az előnyt egyre csak növelték. Lelkes és lendületes játékkal, tekintélyes előnnyel zárult az első szett a vendégek javára.

A második etap is hasonlóan alakult, mint az első. Azonban a szett végéhez közeledve a pontatlan potyalabda bejátszásoknak, nyitásfogadási hibáknak és a be nem fejezett támadásoknak köszönhetően a házigazdák kihasználva a hibákat, 21-nél utolérték az EHÖK SE-t. Berkes Zoltán edző időkérése azonban felrázta a lányokat, sikerült rendet tenni a fejekben, és egy 4:0-ás sorozattal a második játékrészt is sikerült megnyerniük a szegedi hölgyeknek.

A harmadik szettre alábbhagyott az Eger lelkesedése, mert hiába sikerült előzőekben felzárkózni, nem sikerült szettet rabolniuk, így csak az energiájukat pazarolták vele. Innentől kezdve a szegedi egyetemistáknak nem volt nehéz dolguk. Csintalan Réka nyitássorozatával szinte lemásolták a lányok az első szettet. A hatékony centertámadások, az eredményes sánc, fineszes megoldások, de mindenekelőtt az igazi csapategységként való együttműködés meghozta a várva várt eredményt. Elsöprő eredménnyel – mindössze 6 pontot engedélyezve az Agriának – behúzta a három pontot Tisza-parti csapat.

SZTE EHÖK SE – Agria RC Eger – 3:0 (16,21,6)

A következő mérkőzésre szintén idegenben, a Gödöllői RC otthonában kerül sor február 9-én, ahol mindenképp a győzelem a cél

Ajánlott videó

Olvasói sztorik