Sport

Lecsúsztunk a dobogóról

Vasárnap este véget értek a második alkalommal megrendezett Szent István Kupa küzdelme

A négynapos torna zárónapján helyosztó találkozókat rendezték meg a Vodafone Sportcentrumban.

Az utolsó nap küzdelmei az FC Bayern München és a magyar U-16-os válogatott mérkőzéssel indultak. A bajorok sokkal jobban kezdték az első negyedet, így tizenkét pontos, 26-14-es német előnnyel folytatódhatott a következő negyed. Ferenczi Tamás tanítványai ezt követően magukhoz ragadták a kezdeményezést, és taktikus játékkal 75-60-ra győztek.

Sikerével az U-16-os magyar válogatott megszerezte a torna hetedik helyét. A nap második meccsén a Flash Beograd csapott össze a KK Krka Novo Mesto együttesével. A szlovének egy 73-50-es győzelemmel érték el az ötödik helyet a Szent István Kupán.

A szerb és szlovén együttes randevúja után már a dobogós helyek eldöntéséért feszültek egymásnak a csapatok. A bronzéremért az A és a B csoport két második helyezettje, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a horvát Cibona Zagreb játszott egymással. A tavalyi döntős, Cibona Zagrebet a Partizan Beograd, míg a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát a címvédő Real Madrid győzte le az utolsó csoportmeccsen.

A Real Madrid győzte le a csapatot

Az első negyedben aztán hamar elszálltak a bronzálmok, miután a horvátok 28-8-ra elhúztak. A helyzet csak tovább romlott a második negyedben, ahol a vége előtt két perccel már 50-16-ra is vezettek a horvátok. A második játékrészben hiába próbálta meg utolsó erőtartalékait mozgósítani a DKKA, végül 101-65-re kikapott, és negyedik lett.

Az első szerb diadal

A délután fénypontját jelentő fináléban a Real Madrid a tornán először szereplő Partizan Beograddal csapott össze. A találkozót a Real kezdte jobban, hiszen az első negyed végén még 24-23-ra vezetett José Luis Pichel Martínez alakulata. Luka Doncic-ék a második negyedben is fokozták az iramot, de Vanja Marinkovic révén 43-42-re zárkóztak fel a szerbek a szünet előtt. A nagyszünet után aztán teljesen elveszett a királyiak galaktikus mágiája, és a kiválóan küzdő Partizan játékosai végül 80-77-re diadalmaskodtak. Győzelmükkel a tornán először szereplő szerbek nyerték meg a II. Szent István Kupát.

A II. Szent István Kupa végeredménye:

1. Partizan Beograd
2. Real Madrid
3. Cibona Zagreb
4. Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia
5. KK Krka Novo Mesto
6. Flash Beograd
7. Magyarország U-16
8. FC Bayern München

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik