Sport

Federert zavarba hozták

Bővelkedett a meglepő, nevetséges, megható és félelmetes pillanatokban ez a hétvége is, ezekből gyűjtöttünk össze egy ötös csokrot.

Egyszerűen nem lehet mosolygás (kárörvendőbbek esetében röhögés) nélkül megállni szegény Oliver Baumann kapus pechszériáját. A Freiburg SC csapatkapitányának nem sok védenivalója akadt a Hamburg ellen hazai környezetben játszott mérkőzésen vasárnap. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) többször is meggyűlt a baja a labdával. Ha pedig a hálóőr nem bírja megszelídíteni a labdát, abból a legtöbb esetben gól lesz.

Az összefoglalót elnézve azon se lepődnénk meg, ha egy-két vérmesebb szurkoló bekiabált volna neki: szúrd ki, mert pattog!

Videó – Potyagólok meccse

Nagyobb szerencséje volt Thatcher Demkónak, a Boston College kapusának. A University of Minnesota elleni jégkorong meccsen már a hosszabbítás alatt sikerült ugyan beleérnie a lövésbe, ám a pakk a válláról tovább pördült a kapu felé. Ekkor érkezett Ian McCoshen hatalmas lendülettel, ám ütő nélkül, és először bal, majd jobb kezét is használva kipenderítette a korongot, még mielőtt gólt lett volna az akcióból. A hősies tett győzelmet is ért a csapatnak: szétütés után hozták a találkozót.

Videó – Kézenfekvő mentés

A legszerencsétlenebbül szegény Przemyslaw Tyton járt a hétvégén. A PSV Eindhoven kapusának egy szabadrúgást kellett kifognia a Roda elleni mérkőzés hajrájában. Egy látványos mozdulattal sikerült is szögletre tornázni a labdát, viszont földet éréskor nekiütközött a kapufának. Mentők szállították kórházba a pályáról, agyrázkódást szenvedett. A meccset egyébként Németh Krisztián góljának köszönhetően a Roda nyerte.

Tytonnak nem ez az első hátborzongató súlyos sérülése meccs közben, két évvel ezelőtt az Ajax elleni meccsen saját csapattársa rúgta fejbe véletlenül, negyedórán át kellett ápolni az ötösön belül.

Videó – csodálatos védés, félelmetes sérülés

A hét legmeglepőbb gólörömét José Mourinho követte el. A Chelsea trénere annyira megfeledkezett magáról, mikor Fernando Torres a 90. percben gólt lőtt, és ezzel 2-1-es győzelmet aratott csapata a Manchester City ellen. Az edző azzal védekezett, hogy a fiát szerette volna megölelni, őt kereste a tömegben, bár úgy tűnik, hogy a szurkolókkal is meg tudta osztani a gól okozta boldogságát.

Videó – A tömegbe veti magát Mourinho

A hét ünneplését pedig Roger Federer kapta Svájcban. A báseli tenisztornán – ahogy tavaly is – a döntőben alulmaradt Juan Martin del Potróval szemben. A közönség azonban többperces állva tapsolással köszöntötte svájci  kedvencét. Ritkán kap második helyezett ekkora ovációt, látszott is Federeren, hogy kissé meg van illetődve.

Videó – Mi lett volna itt, ha nyer Federer?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik