Sport

Rúdtáncban erősek vagyunk

rudtanc(960x640)(1).jpg (rúdtánc)
rudtanc(960x640)(1).jpg (rúdtánc)

Mi jut eszedbe a rúdtáncról? Szexis, lenge öltözetű csajok, erotikusan pörögnek a rúdon? Na ez nem az. Ez sport a javából és idén két kategóriában is Magyarország adta a világbajnokot.

A World Pole Sports Championships 2013 elnevezésű versenyt Londonban a York Hallban rendezték. A 33 ország közel 150 sportolója 8 kategóriában versenyezhetett 10-62 éves korig. A világbajnokságnak két magyar indulója volt és saját kategóriájukban mindketten világbajnokok lettek.. Szabó Liza a 40+ kategóriában pörgött a rúdon.

A Pole Dance Fitness tánciskola vezető tánctanára 2007-ben kezdett el rúdtáncolni, 2010 januárja óta foglalkozik vele intenzíven és folyamatosan képzi magát – ezek szerint sikerrel. Mondjuk a rúdtánc szó hallatán tízből kilenc ember valamilyen szexuális töltetű vonaglásra gondol….

“Biztos vagyok abban, ha valaki látja az előadásomat és a hozzám hasonló előadókat, akik a rúdtáncot mint sportot űzik, többet nem fogja összetéveszteni a két műfajt. A glamour-t, vagyis a szexisebb változatot is lehet profi szinten művelni, de veletlenül sem lehet a kettőt összetéveszteni, hiszen a sportolók mindennemű szexis mozdulatot és arckifejezést kerülnek előadásuk során“- nyilatkozta a júliusban világbajnoki címet szerző sportolónő.

Floch Bernadett személyében már itt az utánpótlás is. A 17 éves gimnazista lány a nyári világbajnoki címe mellé nemrég Európa-bajnokságot is nyert. Szinkronúszóként kezdte sportpályafutását, de amikor meglátott egy rúdtáncos videót rögtön váltott. Ezek szerint jól tette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik