Sport

Újabb kemoterápiára szorul a kézikapitány

karl-erik böhn (karl-erik böhn, )
karl-erik böhn (karl-erik böhn, )

Rossz hírt közöltek Karl Erik Böhnnel orvosai: a magyar női kéziválogatott kapitánya újabb kemoterápiás kezelésre szorul.

Karl Erik Böhn
Fotó: MTI

Szörnyű, ami a norvég edzővel történik. Februárban derült ki Böhnről, hogy leukémiás, és szinte azonnal meg is kezdték a kezelést egy norvég klinikán, de egy tüdőgyulladás miatt mesterséges kómában kellett tartani.

Áprilisban már arról kaptunk híreket, hogy a körülményekhez képest jobban van a szövetségi kapitány, és akár már a decemberi világbajnokságra vissza is térhet. Ezt az álmot, vagy reményt maga Karl Erik Böhn oszlatta el, ugyanis nyilatkozatában elmondta, nem lát erre reális esélyt.

Kedden azonban kapta a hírt, újabb kemoterápiára van szüksége, így ismét be kell feküdnie a kórházba. A tv2.no információi szerint hétfőn kell jelentkeznie a trénernek a tonsbergi klinikán, ahol megkezdik a hatnapos kezelést.

“Ezt követően még két hétig leszek bent. Nem ez volt az eredeti terv, reméltem, hogy otthon maradhatok legalább augusztusig” – mondta Böhn, aki arra vár, hogy megejtsék rajta a csontvelő-átültetést.

Így egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy a közeljövőben visszatér a magyar kispadra Karl Erik Böhn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik