Sport

Zubai Szabolcs az öccsével nyitott fitness stúdiót

Zubai Szabolcs (zubai szabolcs, pick szeged, kézilabda)
Zubai Szabolcs (zubai szabolcs, pick szeged, kézilabda)

A Pick Szeged és a magyar válogatott kézilabdázója testvérével, Gáborral nyitott fitness stúdiót Dunaújvárosban. A válogatott beálló számára a vállalkozás részben befektetés, részben a testvéri szeretet megnyilvánulása.

A kézilabda-szurkolók közül bizonyára sokan tudják, hogy Zubai Szabolcs öccse, Gábor szintén az egykori Dunaferrben kézilabdázott, ugyanott, ahol a testvére pályafutása is indult. Szabolcs 2009-ben Szegedre igazolt, és a válogatott meghatározó játékosa lett, míg Gábor profi sportkarrierjének a sorozatos sérülések véget vetettek, így általános iskolás gyermekek edzőjeként kezdett dolgozni Dunaújvárosban.

A testvérek sokat beszélgettek arról, hogy Gábor mihez kezdhetne az edzősködés mellett, és végül a fitness stúdió alapítása mellett döntöttek. Az edzőteremben egy speciális vibrációs gépen tréningezhetnek az érdeklődők, amelynek érdekessége, hogy a sérült sportolók felépülésében is nagyon hasznos eszköz.

A Pick válogatott beállósa nagyon örül, hogy segíthette öccsét a vállalkozás elindításában. „A kezdeti lépéseket én tettem meg, felkerestem a vibrációs eszköz forgalmazóját, és egy pályázat révén két gépet beszereztem, de a helyiség kialakítása például már az öcsém feladata volt, és a működtetés is rá hárul, hiszen ő Dunaújvárosban él. Örülök, hogy Gábor a profi sport után is igazi örömöt talált egy olyan területen, amely szintén a mozgáshoz kapcsolódik, a rehabilitációs lehetőségek miatt pedig különösen szívügye, mivel négy keresztszalag-szakadás és több porcműtét után igazán átérzi a rehabilitáció fontosságát.” – mondta a Szeged24-nek Zubai Szabolcs.

A kézilabdázótól megtudtuk, hogy a stúdió csaknem három hete működik, és a névválasztással sem volt sok gond, mert az ő vezetéknevüket viseli az új vállalkozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik