Sport

Tisztes helytállás

A Pick Szeged pokolian bekezdett az újszegedi sportcsarnokban, negyedóra után azonban beszállt a meccsbe a Barcelona is.

A teltház előtt játszó Pick Szeged nagyon meglepte a Barcelonát az első tizenöt percben. Sulc és Ancsin ellenállhatatlan volt támadásban, 11-6-os állásnál már második időkérését kérte ki Xavier Pascal mester. A félidő második felére gyakorlatilag komplett sort cserélt a katalán csapat, Rutenka és Höddesbo vezérletével pokoli tempóban kezdtek el felzárkózni a vendégek. Saric is elkezdett belemelegedni a kapuban, szegedi kollegáiban pedig a mai napon nem volt benne az a plusz, ami kellett volna a bravúrgyőzelemhez. A szünetben 15-18-as állásnál fordultak a csapatok.

A második félidőben folyamatosan 2-3 gól volt a különbség a két együttes között, de a Pick nem tudott közelebb zárkózni. Támadásban Sulc mellé Larholm lépett elő, mindkét szegedi klasszis 8 gólig jutott a találkozó végére. A Barcelonánál maradt az első félidei képlet, Nöddesbo tarthatatlan maradt, Saric pedig a két szegedi gólzsákon és Ancsinon kívül mindenkit megbabonázott.

A Pick ezen a meccsen közel volt a bravúrgyőzelemhez, a Barcelona azonban hosszabb kispadja és a jobb kapusteljesítmény miatt végül eloszlatta a szegedi reményeket. A 28-33-as végeredmény után a Szegednek maradt 2 pontja, a Barcelona pedig továbbra is hibátlanul vezeti a D csoportot.

Pick Szeged-Barcelona 28-33 (15-18)
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 5. forduló.

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 4000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).

Pick Szeged: Mikler – Prodanovics 3, Ancsin 5, Sulc 8, Zubai 2, Larholm 8, Vadkerti 1. Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Buday, Pribanic, Kekezovics, Balogh Zs. 1, Czina. Vezetőedző: Skaliczki László.

Barcelona: Saric – Rocas 6, Montoro 3, Sorhaindo, Morros, Entrerrios 2, Garcia 6. Csere: Aguirrezabalaga 2, Nöddesbo 5, Sarmiento 1, Rutenka 2, Stranovsky 2, Gurbindo 2. Vezetőedző: Xavier Pascal.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik