Sport

Magyar gólzápor várható

jégkorong (jégkorong)
jégkorong (jégkorong)

Fölényes győzelemmel kezdte a budapesti Papp László Sportarénában rendezett tornát a magyar csapat: 5-1-re múlták felül a litvánokat. Hári János, a pénteki meccs játékosa a Sport24-nek elmondta: két győzelmet vár a folytatásban. „Semmi más nem elfogadható. Akár mind a 22 embert meg lehetne kérdezni az öltőzőben, ugyanezt válaszolnák” – tette hozzá a litvánok ellen duplázó csatár.

Szombaton játszhatunk még jobban is, és nyerhetünk könnyebben” – értékelt a Sport24-nek Szélig Viktor. “Az eredmény a legfontosabb, inkább legyen akár két izzadságszagú meccsünk, csak nyerjük meg a tornát” – fogalmazott a francia Briancon védője.

A látottak alapján a horvátok még önmagukhoz képest is gyenge csapattal jönnek. Ha mindent kiad magából a magyar csapat, akkor kétszámjegyű eredmény is lehet. Csak nem tudom, hogy kell-e ezt erőltetni” – vélekedett Léderer Ákos, a Sapa Fehérvár osztrák ligabeli meccseinek kommentátora. “A torna döntője a hollandok elleni meccs lesz vasárnap. Ha olyan magabiztosan játszunk, mint a litvánok ellen, akkor nem lehet baj. De óvatosnak kell lenni a hollandokkal, nem olyan rosszak, mint sokan gondolják” – tette hozzá a tévés.

A hollandok egyébként 8-2-re verték a horvátokat a nyitómérkőzésen. A magyarok ellen tétmeccsen legutóbb 2010-ben Ljubljanában a divízió I-es világbajnokságon játszottak a horvátok. Akkor 8 gólt lőttek nekik a magyar hokisok, a magyar kapuba nem sikerült betalálniuk.

Erre, a szombaton délután fél hatkor kezdődő mérkőzésre hirdette meg a Magyar Jégkorong Szövetség jótékonysági, „Dobj egy macit!” elnevezésű akcióját. Ez azt jelenti, hogy a szurkolók az első hazai gólnál a jégre dobálják az erre a célra magukkal hozott plüssállatokat. Egy fontos változás van a megszokotthoz képest: idén csak a mérkőzés lefújása után szabad a játékokat behajítani. Az összegyűjtött plüssöket beteg gyerekekhez viszik majd el a csapat tagjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik