Sport

Magyar éremeső Londonban!

Krajnyák Zsuzsanna (krajnyák zsuzsanna, )
Krajnyák Zsuzsanna (krajnyák zsuzsanna, )

Krajnyák Zsuzsanna, magyar kerekesszékes vívó a második lett a párbajtőrözők egyéni versenyében a londoni paralimpián, Tóth Tamás pedig az 50 méteres gyorsúszásban szerzett ezüstöt. Biacsi Ilona harmadik lett az 1500 méteres síkfutásban.

Krajnyák Zsuzsanna kedden bronzérmet nyert, azonban nem volt számára megállása, kedden már az A csoportos (felállni képes) párbajtőrözők versenyében volt érdekelt. A csoportküzdelmeket sikerrel vette, majd a negyeddöntőben és az elődöntőben sem talált legyőzőre, így első helyen kiemelt honfitársunk a harmadikként rangsorolt hongkongival, Jü Csuj Jevel mérkőzött meg az aranyért.

A finálé végül egyoldalú küzdelmet hozott, a hongkongi leányzó 15-6-ra nyert az újabb remek napot záró Krajnyák ellen.

Szerdán Juhász Veronika a legjobb nyolc között kapott ki, míg Mató Gyula, Juhász Tamás és Dani Gyöngyi számára a verseny korábbi szakasza jelentette a végállomást.

Hat magyar úszót szólítottak rajtkőre az esti döntőkben, közülük az 50 méter gyorson (S9 ) induló Tóth Tamás szerepelt a legjobban, aki ezüstérmet nyert! Csak az ausztrál Matthew Cowdrey tudta őt megelőzni, ehhez pedig világrekordra (25.13) volt szüksége. Sors Tamás a hetedik, Meilinger Csaba pedig a nyolcadik lett ugyanezen a távon.

Csuri Ferenc nyolcadik lett 200 méter vegyesen (SM8), Raczkó Gitta 100 mellen (SB5) a hatodik, Illés Fanni a nyolcadik lett.

Atlétikában is érdekeltek voltunk este, ugyanis a Biacsi ikrek az 1500 méteres síkfutás döntőjében futottak a T20-as kategóriában. A foghíjas mezőnyben (a visszalépések miatt csak hatan indultak el végül) a lengyelek voltak a nyerők, Barbara Niewiedzial lett az első, Arleta Meloch pedig a második. A dobogó legalsó fokára aztán már magyar futó ért oda, Biacsi Ilona fél perccel előzte meg testvérét, Bernadettet.

“Át akartuk venni a lengyelek tempóját, de már túl késő volt. Mire mi is váltottunk, addigra a lengyelek már túl nagy előnyre tettek szert. Jobb eredményt vártam magamtól, de azért elégedett vagyok ezzel a bronzéremmel” – értékelt Ilona.

Erőemelésben Szávai Csaba a 100+ kilogrammosok mezőnyében zárt nyolcadikként.

A 33 fős magyar küldöttség már tíz éremnél – 2 arany, 4 ezüst, 4 bronz – tart a brit fővárosban, ezzel tovább javította eredményét a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – terméshez képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik