Sport

Rossz főpróba, jó futam?

A 19. rajtkockát szerezte meg Győrfi Alen a gyorsasági motoros Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának brnó-i versenyén.

A magyar motorosok számára hazai pályának számító brnó-i ringen folytatódik ezen a hétvégén a Superbike világbajnokság, a Superstock 1000-es sorozatban versenyző Győrfi Alen is motorra ült.

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosa a délelőtti szabadedzésen jól kezdett, a 13. legjobb köridőt érte el, ám a délutáni első időmérőn sokáig a 10. helyen állt, ám a kvalifikáció második felében feltett az új abroncsokkal nem működött jól a Honda, és egyelőre a 19. helyet mondhatja magáénak a rajtrácson. Mindenesetre a délelőtti tréningen, valamint az időmérő első felében mutatott teljesítménye alapján joggal bízik abban a 22 éves motoros, hogy javítani tud a rajtpozícióján, és a vasárnapi futamot pontszerzőként zárhatja.

Györfi Alen egy évvel ezelőtt két körrel a vége előtt váltóhiba miatt hatalmasat bukott, így helyezetlenül zárt Brnóban. Az idei futam előtt abban bízott, hogy az Aragonban szerzett újabb két pontnak a motiváló erejével a hazai versenyének számító cseh ringen Monzához hasonlóan a TOP 10-ben zárja a 12 körös küzdelmet.

„Az időmérő elején jól kezdtünk, az első tíz környékén kezdünk, de sajnos az új beállítások nem hozták a várva várt eredményt, és amikor felraktuk az új gumikat, a motorom eleje a kanyarba való bemenetkor folyamatosan remegett, ezért nem tudtam stabilan menni, és sok időt vesztettem, ezért visszacsúsztam a 19. helyig. Remélem, holnap száraz körülmények között lesz a második időmérő, és javítani tudok a rajtpozíciómon” – mondta Alen, aki így is csak alig több mint 2 és fél másodperccel van elmaradva az időmérőt megnyerő Jeremy Guamonitól.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik