Sport

Nagy László nem lesz spanyol Londonban

Nagy László (Nagy László)
Nagy László (Nagy László)

A magyar átlövő nem adta be időben a papírokat a spanyol állampolgárság megszerzéséhez, így kérdésessé vált, ott lesz-e egyáltalán az olimpián.

Nagy László maga kérvényezte a honosítást, hogy az ötkarikás játékokon már Valero Rivera és a spanyol kézilabda-válogatott rendelkezésére állhasson. Ez azonban nem fog megtörténni, ugyanis a spanyol El País című napilap szerint a játékos nem jelezte időben, hogy spanyol állampolgár szeretne lenni, így a szűkös hatáirdő miatt már nincs is lehetősége arra, hogy ott legyen Londonban a spanyol csapat tagjaként.

Ráadásul Nagy kapcsolata az utóbbi időben megromlott a spanyol szövetséggel, miután május 2-án kiderült, elhagyja a Barcelonát, és az MKB Veszprémhez szerződik.

Így a kézilabdázó nehéz helyzetbe került, ugyanis Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya egyelőre nem tudja, beválogatja-e Nagyot az olimpiai keretbe.

A Barcelonához és a Veszprémhez kapcsolódó keddi hír, hogy a chilei beálló, Marco Oneto hároméves szerződést kötött a magyar klubbal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik