Sport

Bravúros visszavágás szolnoki módra

A Szolnoki Olaj együttese 90-81-re legyőzte a francia Chalont a férfikosárlabda EuroChallenge Kupa negyedik fordulójában.

A középdöntős szakaszban már találkozott egymással a két együttest, akkor a gall csapat hazai pályán egy remek utolsó negyednek köszönhetően 85-64-es csapást mért a Tisza-parti együttesre.

A magyarok most hazai pályán próbáltak meg revansot venni a franciákon, egy negyedet követően azonban nem úgy tűnt, hogy ez sikerülni fog. Rosszul kezdett a Szolnok, szűk nyolc perc elteltével már 20-5-re vezettek a vendégek. A második negyedben kevesebb, mint négy minutum elegendő volt az első játékrészben összeszedett kilencpontos hátrány ledolgozásához, Gay és Báder vezényelték le a nagy feltámadást, a félidőre pedig már 43-40 volt ide!

A második félidő elején kicsit meg tudott lépni ellenfelétől az Olaj, azonban a Chalon visszakapaszkodott a meccsbe, így az utolsó tíz percnek 62-61-ről vágtak neki a felek. Az utolsó negyed elejét újra nagyon megnyomta a hazai együttes, majd magabiztosan őrizte előnyét és végül 90-81-re nyerni tudott. A Chalon és a Szolnok is 2/2-es mérleggel áll jelenleg a J csoportban.

A Tisza-partiak egy hét múlva a belga Okapi Aalstarhoz látogatnak.

Eredmény – EuroChallenge, J csoport, 4. forduló
Szolnoki Olaj-Elan Chalon (francia) 90-81 (13-22, 30-18, 19-21, 28-20)
A magyar csapat legjobb dobói: Trotter 18, Gay 18, Horváth 15, Nikolov 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik