Sport

Csillagszóró hadművelet

A hazaiak tizenkettővel több labdát adtak el, mint a vendégek.

Igazi „Petőfi meccset” játszott szombat este a Szedeák. A sport szlengben ezt olyan meccsekre mondják, ahol nagyon sok minden dől el, mondjuk egy bennmaradás. Ilyenkor az a jelszó, hogy „Győzelem vagy halál”. Nos a mieink elbukták az idény talán legfontosabb meccsét, a Debrecen ellen. Már az őszi debreceni meccsért is nagyon fájt a szívük a mieinknek, hisz ott 94-91-re bukták el a meccset. Mivel az előző évben mind a négy összecsapáson szegedi siker született, így a debreceniek elleni meccseket, főleg a hazait, ide számoltuk. S a meccs elején úgy tűnt nem is lesz ezzel gond. Elhúztunk ugyanis tíz ponttal. Bár Nebojsa Dukic egész héten nem tudott edzeni, nem lógott ki a sorból, Ivosev pedig a szokásos kiváló formáját hozta.
Aztán úgy a 13. perc táján eltört valami a milyeinkben. A Drahos, Levy kettős a karácsonyt idézve beindították a csillagszórót, csak épp a szikrák helyett ezúttal a Moltent (a labda márkája- a szerk.) adták el, rövid idő alatt hétszer. Zömében a tábla alatt első passzból Szünetre ebből fordítottak is a vendégek 42-37-re.
Az öltözőben Jonatahan Levy folyamatosan ostorozta magát a hibák miatt, s erősen fogadkozott. Ígéretét azonban csak csúszással tartotta be. Mert a negyed elején még további nyolc labdát adtunk az ellenfélnek, vagy egyszerűen kidobtunk az oldalvonalon. A huszonhetedik percben tíz pontos vendégvezetésnél Levy beindult a negyed végére felhozta az Övéit három pontra. Ivosev továbbra is hozta a tutit, s Tanács Attira sem lehetett igazán panasz. Így azután négy perccel a vége előtt átvettük a vezetést, de Tanács összeszedte az ötödik hibapontját, s ezen az estén a padról sem Kiss Zsolt, sem Vida Máté nem tudott segíteni. Az utolsó perc hihetetlen izgalmakat hozott. Egy eladott labda után a Debrecen 78-76-ra átvette a vezetést, s a két büntetőjét kihagyó Levy, gyakorlatilag annulálta az addigi jó játékát. Nem tudtunk győzni, s félő, hogy ez a bajnokság végén sokba fog kerülni.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Factum Sport Debrecen 78-81 (22-12, 15-30, 20-18, 21-21).
900 néző, vezette: Vígh, Kapitány, Gorka.
Szeged: Drahos 2, LEVY 26/3, IVOSEV 29/15, Tanács 10/6, Dukics 9/3. Csere: Vida 2, Nyilas, Kiss. Edző: Fodor Péter.
Debrecen: INGRAM 24/3, PERRIN 11/6, Boros 9/3, SCHACHTNER 24/6, Szabó 8. Csere: Papp 3, Stretea, Mondzinger, Takács 2, Kovács I. Edző: Raúl Jiménez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik