Sport

Los Angelesbe költözik az NBA egyik legjobbja

Chris Paul, a tengerentúli kosárlabda-bajnokság egyik legjobb irányítója a Clippersben folytatja.

Szerdán lezárult a észak-amerikai profiliga egyik legnagyobb szappanoperája. Történt, hogy Chris Paul, a New Orleans Hornets irányítója közölte csapatával, hogy amennyiben nem cserélik el még most, úgy a nyáron ellenérték nélkül lelép, mivel lejár a szerződése. Ez persze a mindig naprakész amerikai sajtónak köszönhetően hamar kiszivárgott, így az NBA kedvelői már napok óta virrasztanak a számítógép mellett, hogy a legfrissebb információk birtokába jussanak.

A múlt héten már úgy tűnt, kész is az egyezség, egy háromcsapatos csere keretében Paul a Lakersben kötött volna ki, Pau Gasol a Houston Rocketsnál, Kevin Martin, Luis Scola, Lamar Odom, Goran Dragic, illetve egy 2012-es draftcetli pedg a Hornetsnél. Igen ám, csakhogy egy éve már a liga tulajdonolja a New Orleanst, az NBA komisszárja, David Stern pedig megvétózta az üzletet, mondván ez abszolút nem előnyös transzfer a Lódarazsaknak, mivel a franchise arcának eladásával esne az eladás előtt álló klub piaci ára. Így össz-vissz annyi történt, hogy a Lakers kénytelen volt egy „marék szotyiért” elboltolni Odomot a címvédő Dallas Maverickshez.

Ugyan a Los Angeles bepróbálkozott egy újabb cserével, a liga azt is lesöpörte az asztalról, a Lakers így most Dwight Howard Hollywoodba csábításán ügyködik – egyelőre kevés sikerrel. Mindeközben a városi rivális Clippers kivárásra játszott és ez bejött. A Yahoo! Sports cikke szerint a Hornets a rendkívül tehetséges Eric Gordont, a veterán center Chris Kamant, a szintén fiatal Al-Faroq Aminut és egy 2012-es, védetlen draftcetlit kapott cserébe Paulért, utóbbival ráadásul az ígéretesnek ígérkező 2012-es játékosbörzén még jól is járhat a NOLA. A pengés irányító ráadásul ígéretet tett arra, hogy a nyáron hosszabbítani fog a Clippersszel, azaz nem egy csonka szezon erejéig pattogtat majd Los Angeles piros-fehér-kék részén. Az már csak hab a tortán, hogy a sérülésből lábadozó Eric Bledsoe-t egy ideig még nélkülöző LAC nemrég lecsapott a New York Knicks által amnesztiával kitett Chauncey Billupsra is, a rutinos irányító 2004-ben bajnoki címig vezette a Detroit Pistonst.

Egy összeállítás Paul előző szezonjáról:

Hogy ki a csere nagy vesztese? Eddig nagyon úgy tűnik, hogy a Lakers, amely talán egyedüli csapatként nem, hogy erősödött volna a szezon előtt, de Odom távoztával még egy sokoldalú játékossal gyengült is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik