Sport

Továbbment az északi duó

Dánia és Norvégia is sikerrel vette utolsó mérkőzését a Szlovákiában zajló A csoportos jégkorong-világbajnokság csoportkörében.

Szomszédunknak rendes játékidőben kellett volna legyőzniük a svédeket meglepetésre hosszabbításban legyőző Norvégiát ahhoz, hogy bejussanak a világbajnokság középdöntőjébe. Az érdemi kérdések aztán alig több mint négy perc alatt eldőltek, ugyanis az első harmadban egy jól elcsípett etap elég volt az északiaknak ahhoz, hogy 3-0-ra ellépjenek.

A második húsz perc végén már négy volt közte, az 5-0-ás végeredményt a korábban három gólpasszt jegyző Bastiansen állította be, Norvégiának még az is belefért a mészárlásba, hogy Fredriksen kihagyott egy büntetőt.

Dánia és Lettország is a továbbjutásról döntött, ehhez azonban sem a hatvan perces rendes játékidő (melyet 2-2-vel tudtak le a felek), sem a hosszabbítás nem volt elegendő, így következhettek a rávezetések. Miután az első három párban Edgars Masalskis és Frederik Andersen is állta a sarat, a dán negyedszerre is védett, míg a litván eszén Mads Christensen túljárt, így Dánia megy a középdöntőbe.

Eredmények – A csoportos világbajnokság
C csoport:
Ausztria – Norvégia 0-5 (0-3, 0-1, 0-1)
Az állás: 1. USA 6 pont (2 mérkőzés), 2. Norvégia 5 (3) 3. Svédország 4 (2), 4. Ausztria 0 (3)
D csoport:
Dánia – Lettország 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0) – büntetőkkel
Az állás: 1. Csehország 6 pont (2 mérkőzés), Finnország 5 (2), 3. Dánia 2 (3), 4. Lettország 2 (3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik