Poszt ITT

Összeverni egy nőt annyiba kerül, mint egy jobb tévé

És nem csak Terikét. Bárkit. Asszonyverés reklámáron: ezt tudja Magyarország 2016-ban. Vélemény.

Nevezzük meg az elkövetőt, természetesen a vak komondoros Balogh Józsefről van szó. Arról az ember alakú végtermékről, aki satu részegen, nem első alkalommal verte péppé a barátnőjét, majd erről később hazudott, mielőtt végül beismerte volna, hogy valóban úgy verte meg az asszonyt, hogy – az ügyészség perbeszéde szerint – darabosra tört a nő arca, illetve eltört a jobb járomcsontja is. Az orvosi látlelet emellett korábbi bántalmazás nyomait is felfedezte Balogh barátnőjének sérülései között.

A nem jogerős ítélet szerint Balogh Józsefnek ezért a tettéért 420 ezer forintos pénzbüntetést (plusz bűnügyi költségeket) kell fizetnie. Ja, emellett továbbra is ő maradhat Fülöpháza polgármestere. Hát, végül is érthető a dolog, asszonynak a neve kuss, max, ha kijön a konyhából, kívánhat jó étvágyat, aztán takarodjon vissza, amíg szépen vagyunk, hiszen eleve minek ment oda, ugyebár.

Ízlelgessük egy kicsit ezt a dolgot, előtte azonban gyorsan szaladjunk végig a jelenleg hatályos magyar törvényeken:

  1. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti, testi sértést követ el.
    (2) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon belül gyógyul, az elkövető könnyű testi sértés vétsége miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (3) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (9) Aki a súlyos testi sértést gondatlanságból követi el, vétség miatt
    a) a (3) bekezdésben meghatározott esetben egy évig,
    b) a (6) bekezdés b)-c) pontjában meghatározott esetben három évig,
    c) életveszélyes sérülés okozása esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

output_c8pUYN

Tény, hogy nem vagyok orvos, de úgy vélem, a darabosra tört arccsontok gyógyulási ideje túl van a nyolc napon. De ha nyolc napon belül van, az is két év szabadságvesztést ér, míg a gondatlanságból elkövetett, nyolc napon túl gyógyuló testi sértés is legalább egy évet. Vagyis, ha teszem azt, véletlenül töröm el valakinek az arcát, mert egy hólapáttal a vállamon elbotlok a vak komondorban és fejbe vágok valakit, akkor is egy év a büntetés.

Így jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon Balogh József miért úszta meg pénzbüntetéssel, és miért lehet továbbra is egy magyar település első embere? Ja várj, hiszen megmondta a bíró is, hogy a barátnője arcát pépesre verő férfi „eddigi kifogástalan életvitele és beismerése miatt” a letöltendő büntetés még felfüggesztve is – mindenki kapaszkodjon! – SZÜKSÉGTELEN.

Tetszik érteni: nincs rá szükség. Hát minek is? Balogh barátnőjének az arca mostanra már meggyógyult, meg egyébként is megbocsátott a férfinek, hát minek terheljük az amúgy is túlterhelt magyar igazságszolgáltatást azzal, hogy egy agresszív állatot bezárunk? Tök logikus, ja, ráadásul még ittas is volt, hát, szegény ember nem volt tudatában, annak, hogy mit tesz. A szívemre teszem a kezem, velem is előfordult már, hogy többet ittam a kelleténél, érdekes módon, mégsem merült fel bennem, hogy meg kellene ütnöm valakit. Ez ugyanis nem az alkohol bűne, hanem azé, aki nem tud parancsolni az indulatainak. Balogh József, gondolom akkor sem volt tudatánál, amikor hazudott a vak komondorról.

Hát, az isten is polgármesternek teremtette az ilyet! Bocsánat, Isten, nagybetűvel, mivel a tiszta élet és az erkölcs gránitszilárdságú szobra azt is mondta, hogy életében többet nem iszik alkoholt,

kivéve a kehelyből, azt az egy kortyot a templomban.

Jaj, oda ne rohanjak, mekkora áhítatos manó lett hirtelen, isten hű szolgája ő, aki gyámolítja az elesetteket (főleg, ha egy arccsont-törő ütés után fekszenek a padlón), befizeti az egyházi tizedet és a kaporszakállú úristen kegyelméből Fülöpháza polgármestereként bizonyára azon dolgozik, hogy az ott élő családok élete békés, nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Már elnézést, de egy büdös nagy lószart!

Miattad ütlek, te állat!

Balogh József két lábon járó szégyenkupacról egyébként azt írta a barátnője, az ügyészségnek küldött levelében, hogy megbocsátott a két lábon járó szégyenkupacnak, aki csak azért volt vele erőszakos, mert „meg akarta akadályozni, hogy részegen vezessen”. Dicséretes a közlekedésbiztonság ilyen mértékű féltése, meg milyen praktikus is. Nem akarod, hogy a barátnőd arccsontja eltörjön a szalagkorláttól? Puff, egy pofon, tessék, eltört ez itthon is, már el sem kell indulni. Ja, hogy egyébként ezt például úgy is meg lehetett volna akadályozni, hogy elteszi a slusszkulcsot? Nyilván, de már megint minek pofázik bele az asszony a férfiak dolgába, ahelyett, hogy kussolna, ahogy az neki a feladata lenne (legalábbis a Balogh-féle emberalakú gennygócok szerint).

Kedves Terike, engedjen meg egy gondolatot: az eset szempontjából mérsékelten érdekes, hogy ön megbocsátott-e Balogh Józsefnek vagy sem. Ugyanis ettől nem fog megszűnni az a tény, hogy Balogh József egy nőverő agresszív állat, akinek semmi keresnivalója egy civilizált társadalomban és ugyanennyire nincs keresnivalója a közéletben sem. Akkor sem, ha „fáradt volt és be volt már hangyásodva”, akkor sem, ha ittas volt, akkor sem, ha másnap virágcsokorral, térden állva könyörgött a bocsánatért. Balogh József takarodjon el a világ színe elől és legközelebb akkor jöjjön elő, ha a kezét tördelve szeretné elmondani országnak-világnak, hogy miféle gyenge, gyáva, korlátolt, agresszív ember ő.

Itt emlékeznék meg Balogh József emberi szégyenkupac ügyvédjéről is, aki szerint a politikus ellen folyó médiahadjárat „akár tinédzser gyereke rákos betegségéhez is hozzájárulhatott”. Csak mielőbbi jobbulást és jó egészséget kívánhatok a gyereknek, az ügyvéd úrnak viszont innen is küldenék egy felemelt középső ujjat.

colbert

Médiahadjárat folyt Balogh József emberi szégyenkupac ellen? Menten elsírom magam, szegény ember. Talán, ha esetleg nem verte volna pépesre egy nő arcát korong részegen, akkor nem kellett volna kellemetlenkedő újságírói kérdésekre válaszolnia. Ha nem egy röhejes hazugsággal próbálja palástolni, hogy egy bunkó, agresszív barom, akkor legfeljebb annyit kellett volna kibírnia, hogy egy ország nagy része, teljesen jogosan bunkó, agresszív baromnak tartja. Így még írjuk fel emellé az ostobát is. Persze mindezt tegyük szomorúan, mert, mint a fentiekből látható, 2016-ban Magyarországon úgy összeverni egy nőt (vagy férfit, ezen a ponton igazából tök mindegy) annyiba kerül, mint egy jobb tévé, vagy egy erősebb számítógép. Bagatell tétel, engem csak az érdekelne: az mennyibe kerül, hogy Balogh József ne legyen többé polgármester, illetve az mennyibe kerül, hogy olyan országban éljünk, ahol egy ember testi épsége ennél többet ér.

Ha arról van szó, összespórolok erre 420 ezer forintot. Nekem megéri.

Olvasói sztorik