Poszt ITT

Igénytelen keletnémetek, félalkesz románok – budapesti turistatérkép

Turistatérkép (Array)
Turistatérkép (Array)

Idejött a turista, meg mondta, milyenek vagyunk. Hát akkor mi most megmondjuk, milyenek a turisták.

Idejött egy Steven nevű csóka – vagy ide sem jött, nem tudni – és rohadék módon, kíméletlen részletességgel megmondta, milyenek a budapestiek. A gazdag seggfejektől a heronistákon és a lehúzós vendáglátósokon át a nyolcker cigányaiig mindenki megtalálhatja magát a nagyokos külföldi térképén, amelyet az erre szakosodott Judgmental Maps (kb. ítélkezős térképek) oldalon tett közzé. Meg lehet nézni itt.

Kiröhögte/kiszörnyűlködte magát? Akkor jó, mert mi most visszavágunk és megmondjuk, milyenek a budapesti turisták, illetve hát a külföldiek általában. Hátha ő is magára ismer. És ez most teljesen független attól, mennyire van igaza Stevennek – szerintünk egyébként elég jó a térképe találati aránya. A nagy méretért kattintson a képre.

Most pedig ideje feltenni a kérdést: szüksége van Magyarországnak a turistákra? Elbírják őket a hídjaink, a szállodáink, az éttermeink? Nem szakadnak véletlenül rájuk a romkocsmák falai? Meddig tűrik a tisztességes magyar emberek a brit legénybúcsúztatók részeg óbégatását? Oké, hogy az arab meg a kínai gazdasági bevándorlók nem hagynak itt annyi pénzt, de legaláb nem állnak neki kioktatni minket. Lehet tehát, hogy a miniszterelnök úrnak nem csak a schengeni külső határok lezárását kellene – hogy is szokta mondani? – napirenden tartania, de a belsőkét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik