Poszt ITT

Lemegélhetésizte az MTI a szír menekülteket

koszovói menekültek (koszovói menekültek, )
koszovói menekültek (koszovói menekültek, )

Az állami hírügynökség végképp belefulladt a kormánypropagandába.

„Megélhetési bevándorlás – Százhatvanöt határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szerdán” – ezzel a címmel tett ki rövidhírt az MTI csütörtökön délelőtt. Az utóbbi időben megszokhattuk, hogy a kormány koszovói menekültek hátán igyekszik felszínen maradni, akik szerencsétlenségükre rajtunk keresztül tudják megközelíteni a nyugati országokat, ahol egyáltalán bármi esélyük lehet a normális életre.

Beléjük a legkönnyebb rúgni, mert nem szólnak vissza, kiszolgáltatottak, a magyar állami hírügynökség meg megélhetési politikusok lelkes kiszolgálójaként lelkesen megélhetési bevándorlózhatja a teljes kilátástalanság elől menekülőket.

Az újabb, határsértőkről szóló cikknél is működött a reflex: az MTI-s kolléga már szúrta is a címbe a „megélhetési bevándorlás” kifejezést az aktuális propagandának megfelelően, hogy aztán az írásból kiderüljön: a 165 lebukott határsértő túlnyomó része Szíriából, Szomáliából, Afganisztánból, Kamerunból és Bangladesből érkezett. Ahol mostanában jóval többről van szó még a kilátástalanságnál is – Szíriában például az Iszlám Állam, Szomáliában pedig az egymással háborúzó hadurak, a negyed százada tartó anarchia ad okot a menekülésre.

És ha azon a híren háborognánk, hogy januárban százmillió forintot emésztett fel, hogy törődjünk a hozzánk érkező menekültekkel, tegyük mellé azt is, hogy egy közepes ingatlanmutyin több vész el.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik