Poszt ITT

Ön szerint indokolt a Fidesz félelme a Jobbiktól?

A Fideszen belül komolyan tartanak attól, hogy a Jobbik sikert arat az EP-választáson, és bejuttatja Morvai Krisztinát. Ebben az esetben ugyanis leomlik az „elvesztegetett szavazat” mítosza, és sok radikális szavazó a Fidesz helyett a Jobbikot választhatja a parlamenti választásokon is. Erre a szakértők szerint is minden esély megvan.

Morvai Krisztina jelölése a Jobbik EP-listájára sokakat megmosolyogtat, a legnagyobb jobboldali párton, a Fideszen belül azonban komolyan veszik az új helyzetet. Mint azt egy lapunknak nyilatkozó fideszes politikus megjegyezte, Morvai személye elfogadott a jobboldalon, sőt a 2006-os rendőri túlkapások kapcsán tanúsított kiállásával a Fidesz is azonosulni tudott.

Mint forrásunk kifejtette, a legnagyobb ellenzéki párton belül attól tartanak, hogy az eddig a Fideszre voksoló, radikálisabb szavazók a sokak szemében jelentéktelennek tűnő európai parlamenti választáson a Jobbik jelöltje mellé teszik az ikszet, bejuttatva ezzel a jogásznőt. Ezen felbuzdulva viszont a szélsőjobboldali elveket valló párt szavazóiról elképzelhető, hogy a parlamenti voksoláson is kitartanak a jelenleg egy százalék alatti pártjuk mellett. Eddig ugyanis a többség azért szavazott a Fideszre, mert úgy gondolta, egyébként elveszne a szavazata, hiszen a Jobbikot mindig esélytelennek tartották az ötszázalékos küszöb megugrására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik