Mobil

3G-támogatást kap az újfajta Nokia 3310-es

Pár hónapja hatalmas lázban égett a világ, mikor kiderült, hogy a finn HMD Global újra kiadja a legendás Nokia 3310-es modellt. Sokakat viszont hidegzuhanyként ért a hír, hogy a mobil csak 2.5G-s kapcsolatot támogat, ami azt jelenti, hogy a webes böngészés több mint küzdelmes feladat a strapabíró maroktelefonon, ráadásul a 2G-hálózatokat pár éven belül több országban is nyugdíjazzák, így Szingapúrban, Új-Zélandon, Hollandiában és az Egyesült Államokban.

A cég bejelentette, hogy 3310-esből kiad egy 3G-támogatással rendelkező változatot, ami összesen négyféle árnyalatban (citromsárga, piros, babakék, szén) jelenik meg. Személyre szabhatóvá és szerkeszthetővé válik ezen felül az ikonok elrendezése, a felhasználó pedig színtémák közül választhat.

Forrás: HMD Global

A 3G támogatottság persze még nem jelenti azt, hogy sokkal könnyebb lesz az életünk vele, hiszen a telefonnal még mindig nem lehet wifire csatlakozni, és a HMD közleménye szerint a beszélgetési idő is 6,5 órára csökken a jelenlegi modell 22 órájáról. A 3G-nek köszönhetően viszont egyszerűbb lesz olyan appokat használni, mint a Facebook, a Twitter, vagy a Skype.

A Nokia 3310 3G elsőként az ausztrál piacokon válik elérhetővé október 16-án, majd jelenik meg fokozatosan világszerte 69 eurós (kb. nettó 22 forint) áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik