Mobil

A Galaxy S8-ba valami igazán új dolog kerülhet

Helyesebben valami olyan, ami régóta velünk van, de mégis sokkal többet tud majd, mint eddig.

Miután a Samsung robbanó Galaxy Note 7-jéről csak az nem gyártott humoros és kevésbé humoros mémeket, aki nem akart, a koreai cégnek mindenképpen van valamiféle bizonyítási kényszere és kötelezettsége, ami akár a Galaxy S8 képében is megnyilvánulhat. Ezt támaszthatja alá a Sammobile értesülése, miszerint a következő csúcsmobil
a februárra várt csúcsmobil lehet az első olyan, amiben Bluetooth 5.0 dolgozik, ami szebb, jobb, gyorsabb, ügyesebb a jelenleginél.A Bluetooth 5.0 hivatalosan a Bluetooth Special Interest Group nevéhez köthető, és történetesen tagja a Samsung is tagja, ami egyértelművé teheti, hogy nem lesznek restek beletenni a Galaxy S8-ba, ami így az első olyan okostelefon lenne, ami az új vezeték nélküli szabvánnyal pottyanna le a szalagról.

galaxy-s8

Márpedig ebben az iparban is nagyon fontos az elsőség, és nem csupán azért, hogy mások megvásárolhassák a szabadalmat. De mit is tud a Bluetooth 5.0 mondjuk a 4.0-hoz képest?

  • négyszer nagyobb hatótávolságot (tehát már nem fog nyivákolni a vezeték nélküli fülhallgató, ha a telefont töltőn hagyjuk a szobában, mi pedig kimegyünk a konyhába egy sörért)
  • kétszer gyorsabb sebességet (hamarabb találja meg a csatlakoztatható eszközöket, fürgébben kapcsolódik hozzájuk, és az adatátvitellel sem szőrözik annyit)
  • továbbfejlesztett alkalmazhatóságot külső eszközökkel (több elérhető funkció, például egy fülhallgatónál elvben lehetőségünk lesz a hangerő és a számok léptetése mellett további funkciókat is elérni)

De a jövőre megjelenő Galaxy S8 nem csupán ebben lesz az első, hiszen már két hónappal ezelőtt is olyasmiről suttogott az internet népe, hogy az aktuális Samsung csúcstámadó optikai ujjlenyomat-olvasót kap majd, ami azt jelenti, hogy alapból a kijelzőbe integrálják. Abba a kijelzőbe, ami elvileg teljesen lekerekített lesz, tehát nem csupán a hosszabb oldalak mentén láthatjuk majd a mutatós íveket, hanem a készülék tetején és alján is.

Az eddigi tapasztalatok alapján nagy esély van arra, hogy a januári CES után nem sokkal, már februárban megmutathatja nekünk az új mobilt a Samsung, várjuk is nagy szeretettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik