Mobil

A Galaxy S8-ba valami igazán új dolog kerülhet

24.hu
24.hu

2016. 12. 15. 09:01

Helyesebben valami olyan, ami régóta velünk van, de mégis sokkal többet tud majd, mint eddig.

Miután a Samsung robbanó Galaxy Note 7-jéről csak az nem gyártott humoros és kevésbé humoros mémeket, aki nem akart, a koreai cégnek mindenképpen van valamiféle bizonyítási kényszere és kötelezettsége, ami akár a Galaxy S8 képében is megnyilvánulhat. Ezt támaszthatja alá a Sammobile értesülése, miszerint a következő csúcsmobil
a februárra várt csúcsmobil lehet az első olyan, amiben Bluetooth 5.0 dolgozik, ami szebb, jobb, gyorsabb, ügyesebb a jelenleginél.A Bluetooth 5.0 hivatalosan a Bluetooth Special Interest Group nevéhez köthető, és történetesen tagja a Samsung is tagja, ami egyértelművé teheti, hogy nem lesznek restek beletenni a Galaxy S8-ba, ami így az első olyan okostelefon lenne, ami az új vezeték nélküli szabvánnyal pottyanna le a szalagról.

Márpedig ebben az iparban is nagyon fontos az elsőség, és nem csupán azért, hogy mások megvásárolhassák a szabadalmat. De mit is tud a Bluetooth 5.0 mondjuk a 4.0-hoz képest?

  • négyszer nagyobb hatótávolságot (tehát már nem fog nyivákolni a vezeték nélküli fülhallgató, ha a telefont töltőn hagyjuk a szobában, mi pedig kimegyünk a konyhába egy sörért)
  • kétszer gyorsabb sebességet (hamarabb találja meg a csatlakoztatható eszközöket, fürgébben kapcsolódik hozzájuk, és az adatátvitellel sem szőrözik annyit)
  • továbbfejlesztett alkalmazhatóságot külső eszközökkel (több elérhető funkció, például egy fülhallgatónál elvben lehetőségünk lesz a hangerő és a számok léptetése mellett további funkciókat is elérni)

De a jövőre megjelenő Galaxy S8 nem csupán ebben lesz az első, hiszen már két hónappal ezelőtt is olyasmiről suttogott az internet népe, hogy az aktuális Samsung csúcstámadó optikai ujjlenyomat-olvasót kap majd, ami azt jelenti, hogy alapból a kijelzőbe integrálják. Abba a kijelzőbe, ami elvileg teljesen lekerekített lesz, tehát nem csupán a hosszabb oldalak mentén láthatjuk majd a mutatós íveket, hanem a készülék tetején és alján is.

Az eddigi tapasztalatok alapján nagy esély van arra, hogy a januári CES után nem sokkal, már februárban megmutathatja nekünk az új mobilt a Samsung, várjuk is nagy szeretettel.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.