Mobil

A Galaxy S8-ba valami igazán új dolog kerülhet

24.hu
24.hu

2016. 12. 15. 09:01

Helyesebben valami olyan, ami régóta velünk van, de mégis sokkal többet tud majd, mint eddig.

Miután a Samsung robbanó Galaxy Note 7-jéről csak az nem gyártott humoros és kevésbé humoros mémeket, aki nem akart, a koreai cégnek mindenképpen van valamiféle bizonyítási kényszere és kötelezettsége, ami akár a Galaxy S8 képében is megnyilvánulhat. Ezt támaszthatja alá a Sammobile értesülése, miszerint a következő csúcsmobil
a februárra várt csúcsmobil lehet az első olyan, amiben Bluetooth 5.0 dolgozik, ami szebb, jobb, gyorsabb, ügyesebb a jelenleginél.A Bluetooth 5.0 hivatalosan a Bluetooth Special Interest Group nevéhez köthető, és történetesen tagja a Samsung is tagja, ami egyértelművé teheti, hogy nem lesznek restek beletenni a Galaxy S8-ba, ami így az első olyan okostelefon lenne, ami az új vezeték nélküli szabvánnyal pottyanna le a szalagról.

Márpedig ebben az iparban is nagyon fontos az elsőség, és nem csupán azért, hogy mások megvásárolhassák a szabadalmat. De mit is tud a Bluetooth 5.0 mondjuk a 4.0-hoz képest?

  • négyszer nagyobb hatótávolságot (tehát már nem fog nyivákolni a vezeték nélküli fülhallgató, ha a telefont töltőn hagyjuk a szobában, mi pedig kimegyünk a konyhába egy sörért)
  • kétszer gyorsabb sebességet (hamarabb találja meg a csatlakoztatható eszközöket, fürgébben kapcsolódik hozzájuk, és az adatátvitellel sem szőrözik annyit)
  • továbbfejlesztett alkalmazhatóságot külső eszközökkel (több elérhető funkció, például egy fülhallgatónál elvben lehetőségünk lesz a hangerő és a számok léptetése mellett további funkciókat is elérni)

De a jövőre megjelenő Galaxy S8 nem csupán ebben lesz az első, hiszen már két hónappal ezelőtt is olyasmiről suttogott az internet népe, hogy az aktuális Samsung csúcstámadó optikai ujjlenyomat-olvasót kap majd, ami azt jelenti, hogy alapból a kijelzőbe integrálják. Abba a kijelzőbe, ami elvileg teljesen lekerekített lesz, tehát nem csupán a hosszabb oldalak mentén láthatjuk majd a mutatós íveket, hanem a készülék tetején és alján is.

Az eddigi tapasztalatok alapján nagy esély van arra, hogy a januári CES után nem sokkal, már februárban megmutathatja nekünk az új mobilt a Samsung, várjuk is nagy szeretettel.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.