Mobil

Felhasználók ezrei paráznak egy Instagram-értesítés miatt

Molnár Dávid
Molnár Dávid

újságíró. 2016. 11. 26. 19:11

XY took a screenshot, azaz XY nevű felhasználó képernyőfelvételt készített - így hangzik az egyik legújabb Instagram-értesítés, ami emberek tömegét akasztotta ki. Nem lehet majd ezentúl kémkedni a másik után? Felesleges aggódni, mutatjuk, miről van szó!

Az Indy100 oldalán futottunk bele azokba a tweetekbe, amikben felhasználók sápadnak el a hírtől, hogy mostantól a képmegosztó alkalmazás szól annak a felhasználónak, akinek a képéről mentést készítettünk. Azért a történet nem áll meg itt.

Miről van szó?

Az Instagram egyik új funkciójával az appot megnyitva, a képfolyamot pedig jobbra húzva a kamera alkalmazás ugrik elő, ahol készíthetünk egy 24 óra múlva eltűnő képet, majd a hatalmas jobbra nyílra kattintva berakhatjuk a Story névre hallgató feedünkbe vagy elküldhetjük egy, esetleg több felhasználónak egyszerre.

Mire jó ez?

Ha valamilyen (esztétikai vagy témát illető) okból nem olyan fotót készítettünk, amiről szeretnénk, hogy akár hetek, hónapok vagy évek múlva is ott legyen a profilunkon vagy csak bizonyos személyekkel osztanánk meg és azokkal sem örökre, akkor hasznos ez a funkció.

És akkor mi ez az értesítés?

Mivel a fotók az elküldés után 24 órával eltűnnek, ezért ha olyat kapunk/látunk, amit később is szívesen nézegetnénk, akkor egy lehetőség maradt: képernyőmentést készíteni róla.

Jó ha tudjuk viszont, hogy erről értesítést kap a küldő fél.

A jó hír viszont, hogy csak erről: ha valakinek a profilján kémkedünk és mentünk le egy fotót ezzel a módszerrel, akkor az illető semmit az égvilágon nem fog tudni róla.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Silhouette of stressed young women sitting under the tree.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.