Mobil

A gyerekek utálni, a szülők imádni fogják, amin a Samsung dolgozik

Mivel lassan minden gyereknél ott az internet-eléréssel is rendelkező okostelefon, ideje valahogy szabályozni, mit csinálhat a lelkes csemete a mobilon, és mi az, amit nem kéne.

Aki mostanság a gyerekek kezébe okostelefont vagy táblagépet ad, annak tisztában kell lennie, hogy bármi hozzáférhető a neten, így nem árt odafigyelni, hogy a kiskorúak vagy fiatalok mivel múlatják az időt a weben, vagy épp milyen alkalmazásokat töltenek le és használnak.

Szerencsére a szülői ellenőrzésre egy halom megfelelő szoftver rendelkezésre áll, ám mindez nem gátolja a Samsungot abban, hogy a sajátját is elkészítse, melynek a Family Care nevet adta, és így első látásra meglehetősen hatékonynak tűnik, bár túl sok olyan funkciója nincs, amit korábban már ne láttunk volna. De mit is tud egy ilyen felügyeleti szoftver?
A szülő bármit letilthat vagy engedélyezhet, illetve megszabhatja, hogy adott eszközön mennyi időt tölthet a gyerek, sőt  figyelmeztetheti is, ha például edzésre kellene menni.

Ugyanakkor a felügyelet nem csupán tiltást és utasítást jelent, hiszen a gyerkőcök engedélykéréssel fordulhatnak a szülők felé bizonyos alkalmazásokat illetően, illetve egyébként is láthatják, hogy felmenőik milyen kondíciókkal teszik lehetővé a telefon vagy a táblagép használatát.

samsung-family-care

A szülői oldalon továbbá megtekinthető minden, amit a gyerek nézett, letöltött, használt, és mivel alapvetően amolyan kártyaalapú megjelenést kínál az alkalmazás, ezeken követhető, hogy milyen feladatok teljesültek, és melyek nem.

Nincs  játék a tanulás helyett!

A szülők azt is leszabályozhatják, hogy például reggel nyolctól délután négyig csak a számológép, illetve a hívások működjenek a telefonon, de a YouTube, a letöltőközpont, és a szórakoztató alkalmazások inaktívak maradjanak.

Azt viszont még nem tudni, hogy a Family Care alkalmazás mikor jelenik meg, illetve mely eszközökön lehet majd üzemeltetni, de annyi biztos, hogy a Galaxy S8 pont jó platform lenne a kipróbálásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik