Mobil

Érkezik az Android Nougat, de két Nexus nem kap belőle

Az Android 7.0 nulla már nyomja lefelé a kilincset, és a Nexus tulajokhoz hamarost be is toppan. De nem mindegyikhez, mert az élet igazságtalan.

Még augusztus első felének derekán írtunk arról, hogy mely eszközök kaphatják meg az Android 7.0 Nougat operációs rendszert, mostanra pedig az is kiderült, hogy még a Google kapcsolódású kütyük is hátrányba kerülhetnek. Legalábbis kettő mindenképpen.

A Google bejelentette, hogy itt van a 7.0, bár sok felhasználónak még guggolnia kell egy darabig, mire hozzá is elérkezik a legújabb és legédesebb Android, ám a Nexus tulajdonosok kivételes helyzetben vannak, köszönhetően a szorosabb viszonynak. Ám minden hatás valahol ellenhatással is jár, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy mégiscsak akad két olyan Nexus modell, melyek csak a lelátóról nézhetik, amint az Android 7.0 elvégzi kezdőrúgást.

Android_nougat_frissites_nexus

Ez a két eszköz pedig a Nexus 5 és a Nexus 7 (2013) tablet, melyek biztosan nem kapnak hivatalos frissítést, így számukra marad a 6.0 Marshmallow. Ugyanakkor a Nexus 6, 6P, 5X, Nexus Player, Google Pixel C, és a General Mobile 4G Android One biztosan részesülnek az újdonságból. Ugyanakkor akik most kimaradnak, azok sem feltétlen kell, hogy elkeseredjenek, hiszen csak idő kérdése, hogy a Google kiadja az Android 7.0 forráskódját, és onnantól a harmadik félnek számító fejlesztők is belecsaphatnak  a hegesztésbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik