Mobil

Prisma: Androidra is megérkezett a fotóvarázsló

Már Androidos készülékeinken is kipróbálhatjuk a Snapchat és a Deep Dream keverékét. Ha ez bonyolultan hangzik: jobb, mint a Snapchat!

Vasárnap estétől már az Android-tulajok is buzgón kísérletezhetnek a Prisma nevű appal, ami gyakorlatilag a Photoshop-filterek, a Google Deep Dream névre keresztelt látószervi LSD és a Snapchat hármasának büszke szerelemgyereke, magyarul: képeinket tudjuk effektezni vele, nem is akárhogy.

Ha nem elég az, amiket ezek a fent említett appok nyújtanak nekünk, akkor nyert ügyünk van: a Prisma harmincnál is több filterrel vált elérhetővé a Play Store-ban vasárnap este, pusztán öt napnyi bétatesztet követően. A fejlesztőcsapat külön kihangsúlyozta, hogy időről időre törölni fogják a Prismából a legkevésbé kedvelt-és-használt filtereket és újakat fognak azok helyére tenni, úgyhogy ha a csapat tartja magát ehhez, korántsem egy egyszeri, könnyen megunható programról beszélünk. Ez már csak abból is adódik, hogy a Prisma képmegtekerési algoritmusát a Deep Dreamhez hasonlóan egy idegi hálózat biztosítja (ezt hangzatosabban, de nem túl pontosan mesterséges intelligenciának hívják), ez tesz gyakorlatilag arról, hogy az effektezett kép szervesebb hatást ad, illetve az eredeti kép jellege is megszabja a változtatás mértékét.

Még az egyszerűbb effektektől is túlrotoszkopizálva érezhetjük magunkat
Még az egyszerűbb effektektől is túlrotoszkopizálva érezhetjük magunkat

A Prisma fejlesztői azt is tudtunkra adták, hogy iOS platformon több mint 10.6 millió felhasználó töltötte le az alkalmazást az App Store-ból és naponta több mint 1.55 millió aktív felhasználjuk van, volt olyan napjuk, amikor több mint 700 ezren töltötték le az appot és eddig több mint 400 millió képet effekteztek át.

Az appot megnézve az is eszünkbe juthat, hogy milyen jó lenne videókat rögzíteni ilyen effektekkel. Nos, a helyzet az, hogy ez is érkezik, mégpedig nemsokára, a fejlesztők azt ígérik, hogy ez a funkció körülbelül egy hét múlva érkezik, a későbbiekben pedig a Facebook Live szolgáltatásához hasonló élőzés is bekerül majd a kínálatba, de pontosabbakat még nem lehet tudni.

Ja, ha pedig valakit zavarna a Prisma-képek jobb alsó sarkába dobott vízjel, az kikapcsolhatja az Options menüben.

prisma02

Ajánlott videó

Olvasói sztorik