Mobil

Így csinálhatsz Game Boyt a mobilodból

Áprilisi tréfának indult, ám a felhasználók úgy beleszerettek, hogy valósággá vált. Erre mondják, hogy a szónak teremtő ereje van.

Nem kell annyira öregnek lenni ahhoz, hogy még emlékezzünk a Game Boy nevű apró kézikonzolra, bár azért azok a fiatalok, akiknek az életkora nincs rajta az óra számlapján, már bizonyára nem jönnének lázba tőle, hiszen nem egy modern eszközről van szó. De akinek megdobban a szíve a névre, annak érdemes tudni, hogy egy 60 dolláros kiegészítővel igen hamar Game Boy válhat a telefonjából.

A Hyperkin tavaly szellőztette meg a Smart Boy nevű eszközét, ami mindössze egy április tréfa volt, ám a nagyközönség olyan hevesen pozitív reakcióval reagált, hogy a cég úgy döntött, az átvágást valóra váltja. Ennek következménye, hogy már előrendelhető a Smart Boy Development Kit, ami lehetővé teszi, hogy a megfelelő Game Boy és Game Boy Color kártyák segítségével Androidos eszközön játszhassunk.

Amit kínál a Development Kit, az a nyílt forráskódú alkalmazás és firmware (ez azt jelenti, hogy bárki tud fejleszteni kompatibilis játékokat, pontosabban át tud portolni meglévő Game Boy játékokat erre a formára), GB és GC cartridge kompatibilitás, klasszikus megjelenés és gombkiosztás, Androidra tervezett dizájn, illetve microUSB port. Utóbbival kapcsolatban jogos észrevétel a felhasználók részéről, hogy célszerűen USB-C-vel kellene gyártani, hiszen a következő csúcsmobilok már ezzel jönnek, bár még időbe tart, mire az USB-C leváltja a jelenlegit.

A nosztalgia nagy úr, tehát aki rajongott egykoron a Game Boyért, annak biztos kelleni fog ez a kiegészítő, de türelemmel kell lenni december 1-ig, mert csak akkor kezdődik meg a kiszállítás. Utána azonban végeláthatatlan vigalom kezdődhet, hiszen visszatérnek a legendás idők – előrendelni pedig addig is a fejlesztőnél lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik