Mobil

Androidos mobilon is lehet iMessage üzeneteket küldeni

Az androidosok mostantól büszkén mutogathatják az iPhone-osoknak, hogy tessék, még egy funkció, amihez nem kell az almás mobilotok. Persze egy apróságot azért még el kell hallgatniuk.

Az iPhone tulajdonosok büszkén szokták emlegetni (sok egyéb mellett) az iMessage lehetőségét, ami leginkább akkor volt nagy szám, amikor megjelent, mert az SMS/MMS – csomagtól függő – fizetős jellege helyett ezek az üzenetek Wi-Fi hálózaton, vagy mobil adathálózaton keresztül továbbítódtak és érkeztek meg. Nem tudni, hogy az Android felhasználói mennyire irigykednek az iMessage-re, de ami biztos, hogy most már nekik is lehetőségük van ilyeneket küldeni úgy, hogy nincs is iPhone-juk (vagy valamilyen más, almás eszközük).

Egy bizonyos bboyairwreck nevű felhasználó elkészítette a vicces nevű PieMessage alkalmazást, ami alapjaiban ugyanazt tudja, mint az iMessage, tehát üzenetek küldése és fogadása valósulhat meg a segítségével, csak éppen iPhone nélkül. Erre mondják: túl szép, hogy igaz legyen és valóban van egy kis apróság, amivel számolni kell, mégpedig az, hogy MacBook vagy iMac nélkül az egész nem ér semmit.

imessage_cikk

A PieMessage üzenetei ugyanis MacBookon és iMac-en keresztül jutnak el az Androidos eszközről a címzetthez, illetve ugyanezen úton érkeznek vissza, így pedig mindjárt másképp fest a dolog, már csak azért is, mert nagyon sokan pont azért vesznek Androidos telefont, mert drágállják az almát. Pontosan ugyanezen megfontolásból nincs MacBookjuk és iMac-jük sem, szóval az alkalmazás hasznos ugyan, de célközönsége kissé korlátozottnak tűnik.

Mindezek mellett nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az Apple nem feltétlen szokta szeretni az ilyen partizánkodást, tehát annak ellenére, hogy az alkalmazás letölthető és működik, sőt, nyílt forráskódú, itt pedig elérhető, nem kizárt hogy a cupertinoi cég fogja magát, és kifogással él, az app pedig eltűnik a digitális boltból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik