Mobil

A Surface Phone lehet a Microsoft utolsó esélye a mobilpiacon

Falbontóan erős hardverelemekkel ruházhatja fel a Microsoft a menekülést jelenthető mobileszközét.

A Microsoftnak nem áll túl jól a szénája a mobilos fronton, amit tegnapi cikkünkben számokkal is igazoltunk, de ettől függetlenül a redmondi cég nem adja fel, és megpróbál olyasmit a piacra dobni, amivel talpon maradhat ebben a szegmensben. Ez már csak azért is érdekes, mert a jelenlegi pletykák már egy Surface Phone nevű telefonról, tehát egy (mobilban legalábbis) teljesen új márkanévről szólnak, ami a Nokia megvásárlása óta csak Lumiákat gyártó részleg esetében komoly váltást jelenthet.

Sőt, a Microsoft nem is bízza a véletlenre, hiszen az eddigi információk alapján úgy tudni, hogy a Surface Phone nagyon komoly hardvereket kap, mint amilyen a Qualcomm Snapdragon 830, amiről már korábban is csicseregték, hogy kifejezetten Windows 10 támogatással érkezik, és így eléggé összecseng a két infó. De nem csak a Snapdragon 830 a csemege, hanem a 8 GB RAM is, amivel nehezen hihető, hogy bármi megakaszthatná az eszköz folyamatos működését, habár az azért kérdéses, hogy egy mobileszköz esetében valóban szükség van-e ennyire.

snapdragon 830

Jelenleg nem tudni, hogy mindebből mennyi az igaz, de ha valóban készül egy Surface Phone, és valóban azokkal a hardverelemekkel, amiket az előbb említettünk, akkor az idén érkező Samsung Galaxy Note komoly ellenfélre számíthat, már csak azért is, mert a Microsoft eddigi gyakorlata szerint elég versenyképes áron adja a mobiljait. Tekintve azonban, hogy eddig semmiféle hivatalos megerősítés nem érkezett a pletyka kapcsán, érdemes fenntartásokkal kezelni.

Mindezek mellett nem lehet vitatni, hogy a Microsoft egyvalamire mindig odafigyelt, mégpedig arra, hogy a Lumiák sebességével ne legyen probléma, még akkor sem, ha a harmincezer forintos kategóriában indulnak, az pedig már más kérdés, hogy az operációs rendszer, és a csempés megjelenés nem jön be mindenkinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik