Mobil

Így tölthet fel jobb minőségű képeket Facebookra mobilról

Megszűnik a telefonos felbontás-korlát, csak egy gyors beállítás, és már töltheti is a nagyobb fotókat!

Sokszor kaptunk már olyan olvasói kérdéseket, hogy vajon miért nem lehet a mobilos Facebook alkalmazásból is olyan jó minőségű fotókat feltenni a közösségi oldalra, mint amilyenre PC-s böngészőből van lehetőség. Nos, ez mindezidáig szándékos “butítás” volt az alkalmazásban, hogy a mobilnetes adatcsomagját ne fogyassza le senki a nagy képek feltöltögetésével.

Míg a böngészőből feltölthető képek maximális mérete 2048×1152 képpont, mobilról legfeljebb 960×540-es felbontású fotókat engedett fel a rendszer, ha egy kép ennél nagyobb volt, azt automatikusan a megfelelő arányban átméretezte. Most viszont a Facebook fejlesztői úgy látták, hogy az átlagos mobilos adatkeretek és az elérhető mobilnetes sávszélesség egyaránt olyanra nőtt, hogy feloldható ez a szigorú szabály.

A napokban kezdik teríteni az androidos Facebook app legújabb változatát, amelyben csupán be kell mennünk a beállítások menübe, majd az Általános (General) fül alatt a HD fotók feltöltése (Upload HD Photos) menüpont kapcsolóját kell átpöckölni bekapcsolt (kék) állapotra.

Ugyanezt az iPhone-on és iPaden futó Facebook alkalmazásban az alul, jobb sarokban található gomb megnyomása, majd a felbukkanó menü alján a Beállítások (Settings) sorra koppintás után tehetjü meg. Az itt felbukkanó menüből a Fiókbeállítások (Account Settings) pontot válasszuk, majd a Videók és fotók (Videos and Photos) pont alatt a HD feltöltés (Upload HD) gombot kell bekapcsoltra állítani.

facebook-hd-foto-02

Ajánlott videó

Olvasói sztorik