Mobil

Érdemes frissíteni az LG G3-akat, máskülönben baj lesz

Rátfai Gábor
Rátfai Gábor

újságíró. 2016. 01. 29. 12:00

Egy gyárilag ottfelejtett rés tátong az LG G3 védőpajzsán, de nem kell megijedni, máris foltozható.

Időről-időre hallhatunk biztonsági résekről, sebezhetőségekről mindenféle kütyün, így az okostelefonokon is. A különféle biztonsági hiányosságok miatt adatvesztésnek és egyéb csúnya dolgoknak lehetünk kitéve, már persze akkor, ha a betörési lehetőségeket rosszindulatú támadók is észreveszik. Most épp az LG G3 tulajdonosoknak érdemes odafigyelni, és ahogy a legtöbbször szokott lenni, maga a gyártó volt a ludas egy nyitva hagyott kiskapu miatt.

A BugSec és a Cynet szerint egy elég nagy lék ékeskedik az LG G3 rendszerén, mégpedig a Smart Notice alkalmazás formájában, mert ezen keresztül rosszindulatú figurák halászhatnak az adatok között, és férhetnek hozzá féltett személyes dolgainkhoz, sőt, az is előfordulhat, hogy a telefon fogja magát, és szépen összeomlik. A SNAP bug több millió felhasználót érinthet, mert az LG elfelejtett megfelelő ellenőrzést rendelni a Smart Notice-hoz, így aztán a hackerek bejutása nem túl nehéz. Idan Cohen, a BugSec CTO-ja ezt mondta a biztonsági résről: “a sebezhetőség lehetővé teszi, hogy illetéktelenek ellopják az adatainkat, bár azt nem tudjuk, hogy történt-e ilyen eset. Ami viszont egyértelmű, hogy az LG G3 sebezhetősége nem csak elméleti probléma”. Utolsó mondata azért is fontos, mert több millió felhasználóról beszélünk, akiknek biztosan elrontaná a napját, ha kiderülne, hogy féltett adataik mások tulajdonába kerülhettek.

Jó hír azonban, hogy miután a BugSec kapcsolatba lépett az LG-vel, a gyártó már nyitotta is az orvosi szekrényt, és kikeverte a megfelelő gyógyírt a bajra, ami patch formájában letölthető. Tehát azok az LG G3 tulajdonosok, akik észlelték, hogy egy rendszerfrissítés várakozik a telepítésre, ne fogják vissza magukat. Fontos lehet, hogy a biztonsági rés csak erre a telefonra vonatkozik, tehát semmilyen más LG okoseszköz nincs veszélyben, vagy legalábbis nem tudunk róla.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.