Mobil

Fél napig gyengélkedett a Telekom hálózata

Bátky Zoltán
Bátky Zoltán

tech-újságíró és zenész. 2016. 01. 14. 11:20

Úgy tűnik, megfurcsult a magenta szolgáltató hálózata, furcsa hibákat tapasztaltak a felhasználók csütörtökön. Fél egyre állt helyre minden.

Csütörtök reggel és délelőtt szerkesztőségünkhöz is érkeztek kérdések és megkeresések, valamint a közösségi médiában is egyre gyakoribbak a T-Mobile hálózatával kapcsolatos értetlen megjegyzések. Úgy tűnik, a magenta hálózaton nem volt elérhető a mobil internet, és egyre többen jelezték, hogy a telefonálással is gondjuk akadt. A Tumblr-en például ezt írta az egyik felhasználó:

Szóval ma reggel ránéztem a telefonomra, és volt egy korlátozott adatforgalom értesítésem, sosem kaptam még ilyet. Kis régimódi vagyok, nem előfizetéses, a januári “netpénzt” már levonták, kaptam is sms-t, hogy már csak a minimumot használhatom, de tökéletesen működött, valamint van még rajta annyi pénz, hogy a következő adagot is le tudják vonni. Így hát bátran rányomtam az értesítésre, de nem irányított át sehova, hogy megtudjak plusz infót. És ugye ha nem tudják esetleg levonni a pénzt, és kikapcsolják az adatforgalmat, arról külön sms-t kapok, amint feltöltöm, fél órán belül helyreáll minden. Első gondolatomban felhívtam a 1777-et, semmivel nem lettem okosabb. Dolgok, amik nem működtek: újraindítás, adatforgalom ki-be, majd újraindítás, wifire fel-, majd lecsatlakozás (gondoltam legalább az értesítést mutatja megint, de már azt sem).

Egy ideig tehát valószínűleg a Telekom hotline-nál sem tudtak a problémáról, pedig már akkor is előfordultak olyan panaszok, amelyek szerint a hangszolgáltatással is vannak gondok. A Telekom nem sokkal 11 óra után saját Facebook-oldalán, egy telefont reklámozó bejegyzés alatt válaszolt a felháborodott kérdésekre.

Sziasztok! Országos szintű hibáról van szó, ami miatt problémákat tapasztalhattok. A hiba feltárása, és a mielőbbi megoldás megtalálása még folyamatban van. Addig további türelmeteket kérjük, amelyet ezúton is köszönünk!

Update 12:15

A közösségi médiában olvasható vélemények alapján úgy tűnik, a hangszolgáltatás nem szállt el mindenhol, bár gyakran jár együtt az azóta is működésképtelen mobilnet jelenséggel. A Telekom bejegyzése is ezt támasztja alá:

A délelőtti órákban mobilinternet szolgáltatási problémákat tapasztaltunk, a hiba egyes esetekben kihatással lehet a beszédforgalomra is. A probléma kivizsgálása és elhárítása folyamatban van, sajnos egyelőre nem tudunk pontos időponttal szolgálni.

Update 13:00

Úgy tűnik, a Telekom fél egy környékére megoldotta a problémát, szűkszavú közleményük szerint egy hálózati berendezés meghibásodása miatt állt a hálózaton a mobilnet, valamint akadozott a hangszolgáltatás.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JUNE 21: Special counsel Robert Mueller (C) leaves after a closed meeting with members of the Senate Judiciary Committee June 21, 2017 at the Capitol in Washington, DC. The committee meets with Mueller to discuss the firing of former FBI Director James Comey.   Alex Wong/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.