Mobil

Adományozna a menekülteknek? Az Uber ingyen elviszi!

Az "alternatív taxitársaság" saját akcióval segíti a menekülteket: szerdán ingyen hívhatjuk a sofőröket, akik elviszik az általunk felajánlott adományokat a megfelelő helyekre.

Az Ubert lehet szeretni. Főleg az utasok tesznek így, akik a normál taxis tarifák feléért utazhatnak, ráadásul egy könnyen és gyorsan használható mobiltelefonos app segítségével hívhatnak sofőrt. Lehet őket megveszekedett módon utálni is, mint ahogy a taxisok teszik a piacuk megharapdálásáért, valamint a hatóságok az állítólagos adózási hibákért. A mostani akciójukkal azonban talán csak a legvérmesebb idegengyűlölők nem szimpatizálnak majd, mindenki más viszont használja ki a szeptember 9-ére hirdetett lehetőséget.

Ezen a szerdai napon ugyanis délelőtt 10 és délután 5 óra között az Uber segít begyűjteni az adományokat, majd eljuttatni ezeket a rászorulók számára a Katolikus Karitász segítségével. Ha tehát akad bármi otthon, ami segítséget jelenthet a menekülteknek (a cég közleménye takarókat, polifómokat, felnőtt és bébi tisztálkodási szereket, tápszereket, valamint a pár napos itt tartózkodás során szükséges, egyszer használatos eszközöket említi), de nincs időnk, vagy lehetőségünk ezeket valamilyen segélyszervezet gyűjtőpontjára eljuttatni, megteszi helyettünk az Uber.

A lehetőség használatához elég a jelzett időszakban megnyitni az Uber mobil-appot, majd a megjelenő “UberGIVING” nézetre váltani. Itt ingyenesen igényeljünk autót, amelybe megérkezésekor bepakolhatjuk az általunk felajánlott csomagokat. Innentől a sofőr szállítja el ezeket egy gyűjtőpontra, ahol a segélyszervezet munkatársai eldöntik, hogy mely tárgyakra hol van a legnagyobb szükség. Az Uber csak annyit kér, hogy a problémamentes szállítás érdekében az adományokat szállítás előtt mindenki rakja be valamilyen táskába, papírdobozba, szatyorba, hogy a segítők minél egyszerűbben vihessék tovább ezeket a gyűjtőpontról a rászorulóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik