Mobil

Bezuhant a Note 4 ára, jön az utód

A Samsung aktuális csúcskategóriás phablete mostanság már egyre olcsóbban begyűjthető.

A Samsung egy igen komoly árcsökkentési akciót jelentett be Galaxy Note 4 fronton, melynek egyetlen, bár nem elhanyagolható szépséghibája, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el. A promóció lényege, hogy aki július 26-ig vásárol egy Galaxy Note 4-et, majd pedig beregisztrálja azt a megfelelő weboldalon, akkor 8-10 héten belül visszakap 200 dollárt, vagyis mintegy 58 ezer forintot. Ez vélhetően már annak a jele, hogy szeptember elején érkezik az utódmodell, a sokak által várva várt Galaxy Note 5.

Emlékezetes, hogy a Samsung Galaxy Note 4 Magyarországon tavaly ősszel 240 ezer forintos kártyafüggetlen áron startol el, most viszont akár már 140 ezer forint magasságában is begyűjthető, a garanciális feltételeket azonban ajánlott még a vásárlás előtt gyorsan tisztázni, ugyanis a legolcsóbb példányok általában szürkeimportos készülékek.

 

Az elődjénél minden irányban hajszálnyival nagyobb és néhány grammal nehezebb Galaxy Note 4 előlapjára egy változatlanul 5,7 colos képátlójú Super AMOLED érintőkijelző került, melynek felbontása azonban jelentősen megnőtt. A mai elvárásoknak megfelelően QHD, vagyis 2560×1440 pixeles felbontású display nem kevesebb mint 515 ppi-s pixelsűrűséggel bír (Note 3: 386 ppi), a kontrasztarány gyakorlatilag végtelen és a betekintési szögek is hatalmasak. Természetesen megújult az S Pen is, mely immár nem 1024, hanem 2048 különböző nyomásszintet képes érzékelni, és ezáltal jelentősen javult a használhatósága.

A megfelelő számítási teljesítményről kiviteltől függően egy Snapdragon 805-ös négymagos, vagy egy Exynos 5433-as nyolcmagos chipset gondoskodik – a RAM 3 GB kapacitású, a 32 GB flashmemória pedig microSD kártyákkal bovíthető. Az akkumulátor kapacitása csak minimális mértékben nőtt, 3200-ról 3220 mAh-ra, azonban a Samsung szerint az új Note így is több mint 7,5 százalékkal hosszabb ideig használható egy feltöltéssel, mint az elődje. Az f1,9-es fényerejű frontkamera 3,7 megapixeles felbontású és immár Wide Selfie felvételek is készíthetők vele, a 16 megapixeles ISOCELL szenzorral szerelt hátsó kamera fő újdonsága pedig az optikai képstabilizátor. A négyféle színváltozatban készülő telefon oldalán valódi fémkeret található, a hátlapot pedig bőrhatású műanyag borítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik